Home » Life & Style » 5 ingrediente banale care scot petele de morcov de pe haine. Soluții ieftine și eficiente

5 ingrediente banale care scot petele de morcov de pe haine. Soluții ieftine și eficiente

Voicu Costin / 31.05.2022, 10:14
5 ingrediente banale care scot petele de morcov de pe haine. Soluții ieftine și eficiente

Unele dintre petele de pe haine sunt enervante pentru că sunt mai greu de scos și de multe ori, este posibil ca acestea să rămână pătate chiar și după ce sunt spălate la mașina de spălat. Petele de morcovi pot fi scoase și prin alte mijloace, nu doar folosind detergent. Haideți să vedem 5 ingrediente pe care le putem combina pentru a face față și celor mai dificile pete de pe haine.

Cum scăpăm de petele de morcov de pe haine?

Oțetul alb

Oțetul alb este un produs alimentar ce are multe proprietăți, datorită faptului că este un produs ecologic. Dar, oțetul alb are un efect de înmuiere asemănător cu balsamurile din comerț și pe lângă aceasta proprietate, mai poate îndepărta și petele enervante de pe haine, cum ar fi cele de morcov. Haideți să vedem cum putem face acest lucru!

Ingrediente

  • Jumătate de cană (125 ml) de oțet alb
  • Un sfert de cană (62 ml) de detergent

Cum procedăm?

Torni amestecul obținut într-unul dintre compartimentele mașinii de spălat sau poți să pui albiturile la înmuiat într-o găleată plină cu oțet și apă, iar petele se vor îndepărta rapid.

Bicarbonatul de sodiu și lămâie

Bicarbonatul de sodiu a fost folosit ca produs de curățare de foarte mut timp. Acest praf are foarte multe proprietăți antibacteriene. Mai mult, bicarbonatul elimină petele de diferite tipuri de pe haine.

Ingrediente

  • (100 g) de bicarbonat de sodiu
  • (62 ml) de zeamă de lămâie

Cum procedăm?

Adaugă bicarbonatul de sodiu și zeama de lămâie într-un lighean cu apă. Lasă hainele la înmuiat timp de o oră. Întinde rufele într-un loc însorit.

Laptele rece

Inclusiv laptele rece ne poate ajuta să scoatem petele enervante de morcov de pe hainele noastre. Cum le facem să arate din nou impecabile? Haideți să vedem!

Ingrediente

  • 2 căni (500 ml) de lapte
  • 1 cană (250 ml) de apă
  • 6 cuburi de gheață

Instrucțiuni

Pune cuburile de gheață în lapte și adaugă o cană de apă rece. Apoi, lasă rufele la înmuiat pentru o oră. La final, spală rufele cu detergentul din comerț și pune-le la uscat.

Lămâie și sare

Această combinație dintre cele două ingrediente ne vor ajuta să scăpăm rapid de probleme. Trebuie doar să urmați pașii.

Ingrediente

  • Zeamă a 2 lămâi
  • 1 lingură (10 g) de sare

Cum procedăm?

Stoarce zeama celor 2 lămâi și amestec-o cu sarea. Adăugă apă caldă și apoi pune rufele la înmuiat în amestecul obținut pentru 1-2 ore. După aceea, clătește hainele ca de obicei și lasă-le să se usuce.

Apă oxigenată

Apa oxigenată este și un produs medicinal, dar ne poate ajuta să scoatem și petele de morcov de pe haine. Aceasta poate fi inclusă în spălarea obișnuită pentru a obține rufe mai albe.

Ingrediente

  • cană (125 ml) de apă oxigenată 3%
  • cană (125 ml) de apă caldă

Instrucțiuni

Pentru început trebuie să amestecăm apa oxigenată cu apa caldă. Turnam apoi amestecul obținut într-unul dintre compartimentele mașinii de spălat. La final veți observa că hainele sunt curate și gata de purtat.