Home » Life & Style » Amestecul puternic cu bicarbonat de sodiu care îți curăța cada îngălbenită și pătată. Metoda simplă de mare ajutor

Amestecul puternic cu bicarbonat de sodiu care îți curăța cada îngălbenită și pătată. Metoda simplă de mare ajutor

Voicu Costin / 02.06.2022, 14:15
Amestecul puternic cu bicarbonat de sodiu care îți curăța cada îngălbenită și pătată. Metoda simplă de mare ajutor

Ne place să păstrăm casa curată și imaculată. După o perioadă mai lungă de folosire a căzii și chiuvetei, este posibil să apară petele de rugină sau pete galbene, din cauza scurgerilor de la baterii sau din cauza apei care nu este de bună calitate (apa dura plină de calcar sau alte substanțe care pot afecta materialul căzilor și al wc-uri-lor sau toaletei). Pentru acest lucru, putem folosi o soluție de îndepărtat petele, iar cada noastră va arăta ca nouă. Cum putem prepara această soluție, vedem imediat!

Soluție simplă și ușor de folosit pentru îndepărtarea petelor

Cel mai adesea, suprafața căzii se pătează și devine galbenă. Pentru a scăpa de aceste pete și pentru a obține culoarea albă imaculată, avem nevoie doar de o simplă soluție pe care o putem prepara în casă, chiar noi. Nu este nevoie de ingrediente greu de procurat sau substanțe chimice.

Amestecă o parte bicarbonat cu o parte peroxid de hidrogen și aplică soluţia rezultată pe cadă. Lasă-o să acţioneze timp de o oră, apoi șterge-o cu o cârpă moale. Dacă este pătată în mai multe locuri, poți adăuga soluţie într-o sticlă cu pulverizator şi să o împrăştii pe toată suprafaţa pătată.  La final, cada se clăteşte cu apă caldă.

Mai există și alte soluții la fel de eficiente. Haideți să vedem despre ce este vorba!

Umple cada cu apă fierbinte şi adaugă în ea 3 litri de oţet şi 4 plicuri de bicarbonat de sodiu. Lasă cada așa circa 4 ore, după care scote dopul. După ce apa s-a scurs, șterge cada cu un burete înmuiat în detergent de vase.  Vei vedea cum petele galbene vor dispărea și va fi mult mai curată decât înainte. Culoarea albă își va recăpăta strălucirea și va părea că este nouă! Și nu doar că veți vedea o cadă foarte curată, dar  oţetul dezinfectează, iar în aceste câteva ore ea va fi și curată şi dezinfectată.

Puteți să procedați și în alt mod. Trebuie doar să pulverizezi oţet pe suprafaţa căzii, dar nu înainte de a pune dopul pentru a evita ca acesta să se scurgă. După vreo 20 de minute cada se spală cu apă caldă.

De asemenea, poți să ţii în baie un recipient cu pulverizator care să conțină oţet şi să împrăştii soluţia pe cadă după fiecare utilizare. La început, mirosul înțepător va părea deranjant, dar se va evapora în aer după o perioadă de timp și nu va mai mirosi absolut deloc.  Astfel, să fii sigur că în aer nu vor mai exista bacterii, iar mucegaiul nu își va face apariția niciodată.

Alte soluţii pentru curăţarea băii

Spală cada ori chiuvetă cu lămâie și sare. Taie o lămâie în două și pune sare pe fiecare jumătate. Lasă să acționeze, freacă apoi chiuveta și clătește. Se va curăța și va străluci la final, iar procesul nu durează deloc mult timp.

Spală chiuveta cu spirt. Pune spirt alb pe un burete umezit și freacă bine chiuveta. Clătește și curăță din nou, dar a doua oară cu un burete îmbibat în bicarbonat de sodiu și gel de duș. Clătește apoi și vei vedea rezultatul.