Home » Life & Style » Care este semnificația numelui Volodimir. Origine și mesaj

Care este semnificația numelui Volodimir. Origine și mesaj

Voicu Costin / 23.05.2022, 14:30
Care este semnificația numelui Volodimir. Origine și mesaj

Semnificația numelui Vlolodimir este legată de două rădăcini ale cuvântului care provin de limba germană veche, care înseamnă „mare putere”, dar și „cel care stăpânește lumea”. Inițial, numele Vlolodimir era considerat păgân, dar mai târziu a fost considerat de Biserică unul creștin. Chiar prințul Vlolodimir Sviatoslavovici al Kievului, a avut parte de această onoare. A fost numit și cel Sfânt, cel Mare, cel Asemeni Apostolilor,  fiind din 980 până în 1015 cneaz al Kievului. Ce reprezintă numele Volodimir ş ice caracter au persoanele care poartă acest nume?

Tiparul persoanelor care poartă numele Volodimir

Cei care poartă numele Volodimir, sunt  în general băieți frumoși și activi. Are capacitatea de a învăța şi calități bune de conducere. Atât științele exacte, cât și științele umaniste îl atrag. Calitățile de conducere bine dezvoltate îl ajută pe Volodimir în viața de adult. Leadership-ul şi curiozitatea , combinată cu amploarea opiniilor îl fac pe Volodimir un bun strateg. Succesele lui apar după o muncă asiduă, chiar dacă ar părea altfel din exterior.

Îi place să ducă lucrurile la bun sfârșit şi nu-i place graba. Relațiile lui Volodimir cu angajații săi sunt bune și prietenoase, dar acesta este mai mult un stil de comunicare.

Este un tipar de om curios și neliniştit, se străduie să devină un lider încă din fragedă pruncie. În mod surprinzător, deși este îndrăgostit de aventură, Volodimir reușește să asculte cu atenție sfaturile părinților și să le urmeze sfaturile. Lui Volodimir  nu-i plac conflictele deschise. Cele mai importante calități pentru Volodimir sunt inteligența și puterea, lucru care se observă inclusive la actualul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Inclusiv Volodimir Zelenski este un conducator care da dovada de curaj si sustinere pentru poporul sau, dar si pentru tara sa, Ucraina. Haideti sa aflam cateva lucruri importante despre acesta.

Cine este cu adevărat Volodimir Zelenski

Volodîmîr Oleksandrovici Zelenski, sau Volodimir Zelenski, s-a născut pe 25 ianuarie 1978, în Krivoi Rog, URSS. Este președintele în funcție al Ucrainei, fost comediant, scenarist, producător de filme și politician. Născut într-o familie de evrei, câțiva ani ai copilăriei i-a petrecut în Mongolia, unde tatăl său lucra ca profesor de cibernetică.

Deși Volodîmîr Zelenski a studiat dreptul, nu a practicat niciodată meseria de avocat. În tinerețe, el a participat la o emisiune competitivă de comedie, iar în 2003 a devenit co-fondatorul unei companii de producție TV de succes, numită după echipa sa de comedie, Kvartal 95.

A candidat pentru funcția de președinte al Ucrainei în alegerile încheiate pe 21 aprilie 2019. A câștigat în primul tur care a avut loc pe 31 martie 2019, obținând aproximativ 30% din voturi, ceea ce i-a adus calificarea pentru participarea la al doilea scrutin. Trei săptămâni mai târziu, Volodîmîr Zelenski a câștigat fulminant alegerile prezidențiale în fața oponentului său, Petro Poroșenko, obținând circa 70% din voturi, în acest mod devenind cel de-al șaselea președinte al Ucrainei. Acesta a preluat oficial funcția la 20 mai 2019.

Când vine vorba de viața personală, liderul Ucrainei este sprijinit de către soția sa încă de pe vremea când erau în băncile școlii. Elena Kiyashko este cea care i-a fost alături actalului președinte încă din școală, însă relația dintre ei a început undeva mai târziu, la absolvire. Aceasta l-a sprijinit pe actorul de succes să realizeze nenumărate proiecte dar și să intre pe scena politică.

Zelenski o întâlnea pe soția sa pe când avea doar 17 ani. Elena deținea la acea vreme caseta cu filmul „Basic Instinct”, însă actualul lider dorea să își găsească pe cineva cu care să ajungă la cinematograf. Nu a durat mult până când relația lor a trecut de la un capitol la altul, astfel că Zelenski i-a propus Elenei să se mute cu el la scurt timp de la începerea relației. Cei doi au trăit opt ani în cadrul unei relații, înainte de a face pasul cel mare, căsătoria.

În anul 2005 avea să se nască primul loc copil, Alexandra. În anul 2013, a apărut pe lume și cel de-al doilea copil, de această dată un băiat, pe nume Vladimir Kirill. Potrivit presei locale, Zelenski este un familist convins și iar acesta o consideră pe soția sa cel mai bun prieten.