Home » Life & Style » Cea mai puternică româncă din lume. Conduce un imperiu și are angajați pe tot globul

Cea mai puternică româncă din lume. Conduce un imperiu și are angajați pe tot globul

Manolică Anca / 24.03.2021, 15:33
Cea mai puternică româncă din lume. Conduce un imperiu și are angajați pe tot globul

Cine este cea mai puternică româncă din lume, care conduce un imperiu de 10 miliarde de euro şi are mii de angajaţi pe tot globul. Iată-i întreaga poveste.

Cea mai puternică româncă din lume

Odată cu finalizarea oficială a achiziției Avon de către grupul brazilian Natura & Co, Angela Crețu a devenit CEO AVON la nivel global, fiind prima româncă ce preia această poziție în istoria companiei. După ce, vreme de trei ani, aceasta a fost vicepreşedinte al grupului Avon şi CEO pentru Europa Centrală şi de Est, având în responsabilitate 18 țări din regiune, Angela Creţu a preluat conducerea AVON la nivel global, cu excepţia pieţelor din America Latină. Grupul Natura & Co este al patrulea cel mai mare grup de beauty din lume, ce deține operațiuni în peste 100 de ţări, cu peste 3.700 de magazine, 35.000 de angajaţi şi milioane de reprezentanţi şi consultanţi.

Originară din Constanţa şi absolventă a Facultăţii de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice din București, Angela Creţu s-a angajat în compania Avon în 1998, primind funcţia de sales manager al diviziei din Constanţa. În numai 11 ani, aceasta a cunoscut o ascensiune incredibilă. A preluat operaţiunile Avon la nivel naţional, ajungând mai apoi la conducerea altor zece pieţe din regiune. Iar în 2009, aceasta a devenit cel mai tânăr vicepreşedinte din istoria companiei.

Angela Crețu, cea mai puternică româncă din lume
Angela Crețu, cea mai puternică româncă din lume

„Am mii de poveşti, conexiuni, prieteni peste tot în lume. Mă simt binecuvântată”

Până la numirea în funcţia de CEO global la începutul anului 2020, Angela Creţu a avut minimum 12 roluri diferite, deţinute în mai multe pieţe, din Maroc, Rusia, chiar și Africa de Sud. Iar aceste schimbări nu le-a văzut niciodată ca pe niște sacrificii, declarându-se binecuvântată de relațiile pe care le-a legat până acum. De altfel, cuvântul cu care rezonează cel mai bine și cu care își asociază întreaga carieră, este chiar acesta, „relaţii”.

„Am avut un noroc incredibil să lucrez în atât de multe ţări şi să întâlnesc prieteni şi colegi în atât de multe părţi ale lumii. Aş spune că, într-un fel, călătoria mea a fost cu adevărat neaşteptată, dar extrem de plăcută şi plină de satisfacţii. Am mii de poveşti, conexiuni, prieteni peste tot în lume. Mă simt binecuvântată. Avon se bazează pe relaţii – între reprezentanţi şi clienţii acestora, precum şi între angajaţii companiei şi reprezentanţii pe care îi sprijinim şi îi împuternicim. Sunt pasionată de conectarea oamenilor cu informaţii şi resurse, deci nu numai pentru a-şi putea face treaba bine, ci şi pentru a simţi că au un impact semnificativ.”, a declarat Angela Creţu, pentru Angela Creţu.

În ceea ce privește calităţile-cheie ale unui lider, Angela Creţu spune că este importantă ascultarea tuturor ideilor celor din echipă, deschiderea către o gândire nouă, creativă şi crearea unui mediu în care oamenii simt că pot contribui decisiv la ceva. De asemenea, în opinia acesteia, este crucial să credem în noi înşine, în abilităţile şi valoarea noastră.

„Trebuie să ne întrebăm constant: „Cum mă pot îmbunătăţi, cum mă asigur că sunt cel mai bun?” Poate părea înfricoşător la începutul carierei, mai ales într-o situaţie economică dificilă, dar, acesta este şi un moment foarte interesant. Există atât de multe oportunităţi acolo. Pentru a reuşi, cred că trebuie să căutaţi întotdeauna oportunităţi de îmbunătăţire. Există întotdeauna mai multe de învăţat”, este sfatul său pentru toți tinerii care se află la început de drum în carieră.