Home » Life & Style » Cele mai spectaculoase flori din lume. Atrag atenția prin aspectul lor neobișnuit. FOTO

Cele mai spectaculoase flori din lume. Atrag atenția prin aspectul lor neobișnuit. FOTO

Voicu Costin / 30.01.2022, 07:00

Iubitorii de flori reușesc să își decoreze spațiul casei cu numeroase specii de plante mai puțin cunoscute. Florile rare sau cele spectaculoase reușesc să atragă privirile tuturor prin coloritul și forma lor. Aceste flori reușesc să ocupe un loc pe podiumul celor mai spectaculoase flori din lume!

7 dintre cele mai spectaculoase flori din lume

Crinul-broască (Tricyrtis)

Originare din Japonia, Tricyrtis sunt plante erbacee rizomatoase rezistente (-15 °C) care cresc în pădurile umede de munte din Japonia. Tulpinile sunt frecvent pubescențe, drepte sau înclinate în funcție de specie.

Florile în formă de stea, cu 6 petale și stigme proeminente măsoară aproximativ 3 cm în diametru. Înfloresc singure sau în grupuri. Acest lucru variază în funcție de specie, la fel ca și culorile care pot varia de la galben pătat cu maro la alb pătat cu mov trecând prin diferențe de nuanțe și intensități.

Papucul doamnei

Papucul doamnei este o orhidee sălbatică, una din cele câteva specii de orhidee sălbatice care înfloresc pe culmile Carpaților. Floarea este o adevărată bijuterie și pentru că frumusețea ei și pășunatul au dus planta în pragul extinției, în 1938, prin Decret Regal floarea a fost declarată monument al naturii și pusă sub pază și protecția legii.

Papucul doamnei crește în luminișuri de păduri, la limita acestora, în zone umede, mai mult sau mai puțin umbroase, pe coaste, pe lângă tufișuri preferând solurile calcaroase.

Numele ei oficial Cypripedium calceolus provine de la cuvintele greceşti Cypris (doamna din Cipru) şi podilon – sanda/papuc. Numele speciei este latinescul calceolus – care înseamnă papuc mic.

Datura

Această plantă cu o formă mai ciudată pare să fie venită de pe altă planetă. Pe lângă aspectul său ciudat și interesant în același timp, această plantă este foarte periculoasă, deoarece are semințele incredibil de toxice. Este o ramură a familiei Solanaceae și se compune din aproximativ 25 de specii, toate fiind extrem de otrăvitoare. Un experiment efectuat pe semințe vechi de 40 de ani a avut ca rezultat germinarea în proporție de 90%. Acest lucru înseamnă că este o plantă extrem de rezistentă.

Zingiber spectabile

Zingiber spectabile este o specie de ghimbir adevărat, originară din Asia de Sud-Est. Este cultivată în principal în Occident ca plantă ornamentală, deși a fost folosită în Asia de Sud-Est ca plantă medicinală. „Zingiber” este originar dintr-un cuvânt sanscrit care înseamnă „în formă de corn” și se referă la frunzele în formă de corn ale majorității speciilor de ghimbir. „Spectabile” este derivat din latinescul spectabilis, care înseamnă „vizibil” sau „spectaculos”.

Felinar chinezesc

Numele florii nu este deloc întâmplător. Forma ei este foarte asemănătoare cu cea a unui felinar chinezesc sau în termeni mai popular – lampioane.

Egretă albă

Orhideea egretă (Habenaria radiată) este o varietate de orhidee pitică. Nu crește mai mult de 30 de cm înălțime și este originară din zonele muntoase ale Japoniei, Coreei și Chinei. Vara, în iulie și august apar florile de un alb imaculat, foarte delicate, asemănătoare aripilor de egretă, de unde și denumirea.

Liliacul negru Tacca Chantrier

Tacca chantrieri este o plantă neobișnuită prin faptul că are flori negre. Aceste flori sunt oarecum în formă de liliac au o lățime de până la 12 centimetri și au „mustăți” lungi care pot crește până la 28 centimetri.

3 în regiunile tropicale din Asia de Sud-Est, inclusiv Thailanda, Malaezia și sudul Chinei.