Home » Life & Style » Cine a inventat Kama Sutra, Biblia Sexualității. 6 lucruri neștiute

Cine a inventat Kama Sutra, Biblia Sexualității. 6 lucruri neștiute

Manolică Anca / 26.03.2021, 09:09
Cine a inventat Kama Sutra, Biblia Sexualității. 6 lucruri neștiute

Kama Sutra, cel mai renumit manual erotic, denumit și „Biblia sexualităţii“, este cunoscut la nivelul întregii lumi. Având la bază arta sexului, textul pune accentul pe satisfacerea partenerilor, oferind sfaturi exacte. Iată cine a inventat Kama Sutra

Cine a inventat Kama Sutra, Biblia Sexualității

Kama Sutra este o culegere de texte indiene cu sfaturi despre sexualitate. Scrisă de înţeleptul Shari Vatsyayana, lucrarea este considerată un adevărat tratat de sexologie. De multe ori, Kama Sutra este asociată în mod eronat cu explicarea unor poziţii sexuale, deși acestea sunt tratate într-un singur capitol din cele şapte părţi ale manualului.

În sanscrită, Kama înseamnă plăcere sexuală sau senzuală, iar Sutra legi sau reguli. Lucrarea este, în ansamblu, un cumul de sfaturi despre practicile sexuale. Chiar dacă în astăzi avem tendinţa de a o considera o lucrare pornografică, Kama Sutra reprezintă mai mult de atât. Markie Twist, un psiholog american de la Universitatea din Wisconsin, SUA, care a studiat ani la rând scrierile în versuri din Kama Sutra, spune că aceste texte antice se foloseau pentru a practica tantra. Termenul „tantra” provine din sanscrită şi înseamnă „legătura” sau „uniunea” fizică şi spirituală a unei perechi şi armonizarea acesteia cu întregul Univers.

Lucruri neștiute despre Biblia Sexualității

1. Nu pune accent pe acţiunea sexuală 

Tantra urmăreşte două direcţii, Vama Marga, care trimite la acele poziţii sexuale complexe, şi Dakshina-Marga, legată de emoții, de energie şi de partea spirituală a sexului. Așadar, chiar dacă în Kama Sutra apar şi descrieri sexuale amănunţite, scrierea pune accent îndeosebi pe conectare şi pe atingerea plăcerii emoţionale.

2. Clădeşte intimitatea emoţională fără a implica sexul 

Kama Sutra oferă o serie de sfaturi care pot ajuta cuplurile să pună bazele intimitaţii emoţionale fără ca asta să presupună în vreun fel penetrarea femeii de către bărbat. Un exemplu ar fi tehnicile de respiraţie, în care partenerii sunt îndrumaţi să îşi sincronizeze respiraţile în timp ce se privesc ochi în ochi pentru mai mult timp, fără să se mişte. Aceasta este un tip de meditaţie care intensifică senzaţiile şi te poate face mai conştient de ceea ce se petrece cu corpul tău, asta pentru a atinge o stare de excitaţie puternică mai târziu.

Kama Sutra pune plăcerea feminină pe primul loc 
Kama Sutra pune plăcerea feminină pe primul loc

3. Redefineşte ideea de sex 

Psihoterapeutul amintește de nenumăratele cupluri ale căror viaţă sexuală nu este deloc împlinită din cauza impresiei că performanţele lor sexuale nu se ridică la nivelul aşteptărilor partenerilor. Kama Sutra oferă ocazia redefinirii sexului şi descoperirii altor modalităţi deapropiere. „Pur şi simplu încercaţi să vă priviţi, dar fără să vă atingeţi. Este un exerciţiu atât de încărcat de emoţie erotică”, subliniază specialistul.

4. Pune plăcerea feminină pe primul loc 

Chiar dacă este o scriere extrem de veche, Kama Sutra conţine sfaturi cât se poate de actuale. Se vorbește despre importanţa plăcerii feminine şi despre faptul că bărbaţii ar trebui să pună nevoile sexuale ale acestora pe primul plan. Aceştia sunt sfătuiţi şi învăţaţi cum să-şi amâne propriul orgasm până în momentul în care femeia a reuşit să atingă climaxul.

5. Kama Sutra nu este pentru sexul de fiecare zi 

Kama Sutra nu este un manual pentru sexul de zi cu zi, pentru că nu se pretează partidelor cu care ne mulţumim atunci când nu avem timp sau suntem obosiţi, mai spune psihologul. „Păstraţi Kama Sutra pentru serile liniştite, pentru momentele în care vă puteţi concentra cu adevărat unul la celălalt şi nu sunteţi distraşi de alte evenimente”, recomandă psihoterapeutul.

6. Era un manual citit de virgine 

În trecut, învăţăturile din această carte erau transmise de femeile experimentate tinerelor fete, virginelor. Pe lângă aceste învățături, o femeie trebuia să fie pricepută la alte 64 lucruri, printre care mai multe forme de artă, machiaj, dulgherie, arhitectură, scrimă.