Cum faci cele mai bune coaste de porc. Ingredientul special care le dă savoare. Coastele de porc sunt întotdeauna alegerea perfectă atuncă când dorești să gătești ceva special și delicios pentru prieteni sau familie. Pentru a le prepara corect este necesar să urmezi câțiva pași, deoarece detaliile fac diferența. În acest articol vă vom dezvălui cum se fac cele mai bune coaste de porc.
Primul pas pe care trebuie să-l faci este acela de a alege carnea. Pare un lucru simplu, dar nu este deloc așa. Puțini sunt cei care știu că există trei tipuri de coaste de porc:
Al doilea pas este acela de a potrivi temperatura grătarului sau al cuptorului (depinde ce metodă alegi), iar al treilea pas este cel mai important și constă în savoarea sosului pe care alegi să-l folosești.
Pentru a avea niște coaste mai bune și mai fragede, vă recomandăm să îndepărtați membrana groasă de pe oase. Pentru această procedură se folosește un cuțit mic cu vârful ascuțit ca să puteți desprinde pielița la un capăt al coastelor. Apoi, se trage de membrană și se va dezlipi de pe oase.
Pentru a căpăta o aromă deosebită, coastele au nevoie de anumite condimente. Un amestec de sare, piper, ierburi și condimente este alegerea perfectă.
Coastele au nevoie de atenția ta în momentulîn care le prepari. Altfel, se pot usca dacă sunt gătite la temperaturi ridicate sau se pot arde. Specialiștii în bucătărie spun că pot fi luate de pe grătar atunci când ajung la temperatura de 62°C la interior. Dacă nu ai un termometru la îndemână, primul semn este acela când carnea începe să se desprindă de pe os în capetele mai subțiri ale coastelor. Un alt semn este atunci când coastele se pot îndoi de la mijloc, fără să se rupă.
Sosul se aplică cu un sfert de oră înainte de final, deoarece se arde dacă îl pui de la început. E timp suficient pentru ca sosul să se lipească de carne, să prindă savoare și să formeze margini crocante. Sosul BBQ pentru carne la grătar conține miere, zahăr brun, sirop de arțar sau melasă. Atenție! Focul trebuie să fie mediu, astfel încât să nu se ardă. Spor la treabă și poftă bună!