Home » Life & Style » Cum poți să prăjești peștele fără să faci miros în casă. Trucuri și recomandări prețioase

Cum poți să prăjești peștele fără să faci miros în casă. Trucuri și recomandări prețioase

Voicu Costin / 15.02.2022, 08:20
Cum poți să prăjești peștele fără să faci miros în casă. Trucuri și recomandări prețioase

Peștele este considerat cel mai sănătos tip de carne care poate fi consumat. Carnea albă, lipsa grăsimilor și mediul în care trăiește, toate aceste lucruri îl fac să fie foarte apreciat. Fie că este prăjit pe grătar sau gătit la cuptor, peștele poate fi extrem de gustos dacă știi cum să îl prepari. Mirosul din bucătărie în timpul prăjelii peștelui este foarte deranjant, de aceea mulți preferă să îl gătească la cuptor. Dacă vreți totuși să îl prăjiți și să nu rămână miros în urmă, vom împărți cu voi câteva secrete!

Cum scăpăm de mirosul de peşte prăjit

Pentru a scăpa de mirosul deranjant de peşte prăjit, înainte de preparare deschide geamul bucătăriei cât se poate de larg. Pune hârtie de copt în tigaie, apoi pune ulei în ea și las-o la încins. Adaugă peştele şi acoperă suprafaţa cu o altă hârtie de copt pe care o perforezi cu o scobitoare. Hârtia trebuie strânsă bine pe marginile tigăii. Se va găti pe ambele părţi, timp de 5-6 minute. La sfârșit, îndepărtează hârtia de copt și îl poţi mânca cu plăcere!

Pentru a scăpa de mirosul pestelui prăjit, puteți apela și la câteva rondele de cartofi cruzi. Acestea se vor așeza în tigaie, alături de peste, și se vor prăji împreună. Ele se vor schimba la nevoie cu alte rondele.

Marii bucătari vin și cu un alt sfat către noi. Câteva feliuţe de măr sau să storci în ulei jumătate de lămâie. Amestecul de ulei şi lămâie va elimina mirosul urât de prăjeala. De asemenea, poţi pune la fiert apă cu oţet într-un recipient aflat lângă tigaia în care prăjeşti peştele.

Pentru a va bucură de gustul deplin al unui peste bun este de preferat să optați pentru unul proaspăt. Și gustul va fi deosebit și îl veți savura cu plăcere.

Cum vezi dacă peștele pe care l-ai cumpărat este proaspăt

Atunci când doriți să vă bucurați de un peste proaspăt, încercați să îl cumpărați din pescării. Aveți șanse mai mari să găsiți peşte proaspăt acolo decât în supermarketuri. Cum aflăm dacă un peşte cumpărat este proaspăt?

Se pune într-un lighean cu apă. Peştele proaspăt cade la fund. Peştele de curând pescuit, are solzii netezi, lucioşi şi strâns lipiţi de corp, ochii bulbucaţi şi limpezi, branhiile de culoare roşie aprinsă, iar burta nu este umflată.

Peştele prăjit este mai gustos dacă se ţine 5-10 minute în lapte, apoi se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei. Pentru că peştele să nu se fărâmiţeze la prăjit este de preferat să îl sărați măcar cu 10-15 minute înainte de a-l prăji.

Cum se curăță peștele

Unul dintre cel mai consumat tip de peşte este crapul. Când vine vorba de modul de preparare, crapul este prăjit de gospodine și alăturat unei porții zdravene de mămăligă și cu mujdei de usturoi peste el.

Chiar dacă este mai ușor de prăjit, un peste deja curățat, mulți români preferând să cumpere unul congelat, aflați că nu este deloc greu să curățați chiar voi un peşte proaspăt. Un peşte proaspăt şi bine prăjit va satisface toți pofticioşii.

Prin această metodă, gospodinele pot curăţa foarte repede și ușor un peste.