Home » Life & Style » Cum să scapi de firele albe. 5 metode naturale

Cum să scapi de firele albe. 5 metode naturale

Manolică Anca / 06.04.2021, 15:46
Cum să scapi de firele albe. 5 metode naturale

Te deranjează atunci când te uiți în oglindă și vezi din ce în ce mai multe fire albe de păr? Apariția lor, pe măsură ce îmbătrânești este normală, dar nu și atunci când ești tânăr. Îmbătrânirea prematură poate avea un impact uriaș asupra stimei de sine. Dacă ești în căutare de soluții naturale salvatoare, află din articolul de mai jos cum poți să scapi de firele albe de păr.

Cum să scapi de firele albe

Părul grizonat poate reprezenta înţelepciune şi maturitate, însă, unii oameni pur și simplu nu doresc să accepte faptul că încărunțesc și caută tot felul de metode de a scăpa de firele albe. Stresul, deficitul de vitamine sau o alimentaţie necorespunzătoare pot duce la o încărunțire mai rapidă. De asemenea, un cuvând important de spus îl poate avea și genetica.

Deși cea mai la îndemână soluție pare a fi vopseaua, ei bine, coloranţii din aceasta vin la pachet cu efecte nedorite, din cauza substanţelor chimice pe care le conţin. Iar în timp, vopsitul poate provoca pierderea şi deteriorarea firelor de păr. Dacă îţi doreşti să scapi de părul cărunt cu uşurinţă, poţi opta şi pentru alte metode naturale. Iată cum să scapi de firele albe.

5 metode naturale

1. Cum să scapi de firele albe. Melasa

Extrasă din zahărul de trestie, melasa neagră se obține prin fierbere, având o textură groasă şi gust amărui. Folosită cu reglularitate, melasa neagră contribuie la oprirea dezvoltării firelor albe de păr. Lichidul negru are în compoziție fier, seleniu şi cupru, care acţionează în mod natural la înnegrirea părului. De asemenea, conţinutul de calciu şi magneziu contribuie la creşterea părului. Se poate găsi în magazinele naturiste sau pe site-urile de specialitate. Amestecă melasa cu apă caldă sau cu lapte de cocos şi aplică direct pe păr. Lasă să acţioneze timp 15 minute, apoi clăteşte.

2. Amla

Amla este unul dintre cele mai bune tratamente care pot fi folosite împotriva părului grizonat. Cunoscut și ca nectar pentru păr, amla stopează creşterea părului alb. Acest grație faptului că este formată din antioxidanţi puternici, vitamine şi minerale. Se regăsește sub formă de suc sau pudră. Se aplică la nivelul scalpului, se lasă să acţioneze câteva minute, după care se clătește cu apă călduţă.

Metode naturale prin care poți scăpa de părul încărunțit
Metode naturale prin care poți scăpa de părul încărunțit

3. Cum să scapi de firele albe. Ceapa

Ceapa este formată din enzime antioxidante, minerale, vitamine şi fitonutrienţi care pot reda culoarea părului natural. Aplică suc de ceapă amestecat cu suc de lămâie direct pe scalp, imediat după ce este preparat. Lasă să acţioneze cel puţin 15 minute, după care spală bine cu șampon. Repetă procedura de câte ori este nevoie.

4. Pudra de bhringaraj este ideală pentru scap

Numită şi eclipta albă, aceasta este o plantă vitală care ajută la tratarea firelor de păr albe. Indienii consideră că această plantă favorizează creşterea părului şi întinerirea scalpului. Se poate regăsi sub formă de ulei, mască, pudră sau şampon. Masca o poți prepara chiar tu, acasă. Amestecă pudra de bhringaraj cu pudră de amla şi cu lapte de cocos sau iaurt aplică pasta pe păr, las-o timp de 20-30 de minute şi apoi clăteşte cu apă călduță. Repetă procedeul de 3 ori pe săptămână.

5. Cum să scapi de firele albe. Nu uita de vitamina B12

Pe lângă aceste metode naturale, nu uita să adaugi în dieta ta și alimente bogate în vitamina B12. Ouăle, lactatele, carnea sau peştele sunt recomandate persoanelor care se confruntă cu păr grizonat. De asemenea, nu uita nici de  fructe și legume proaspete și încearcă să reduci pe cât posibil alcoolul, cofeina și mancarea de tip fast-food.