Home » Life & Style » De ce sunt ieftine parfumurile arăbești în comparație cu cele ale unor branduri celebre. Principalele motive

De ce sunt ieftine parfumurile arăbești în comparație cu cele ale unor branduri celebre. Principalele motive

Voicu Costin / 03.04.2022, 14:42
De ce sunt ieftine parfumurile arăbești în comparație cu cele ale unor branduri celebre. Principalele motive

Ne place să folosim parfum, apă de toaletă, apă de colonie sau apă de parfum de câte ori ieșim din casă. Folosim produse de îngrijire personală şi să mirosim bine. Diversitatea lor te poate ajuta să alegi orice parfum, în funcție de preferințe. Când ați fost în căutarea unui parfum, mai mult ca sigur prețurile parfumurilor arăbești au fost mai mici, comparativ cu cele create de branduri celebre. De ce sunt mai ieftine parfumurile arăbești?

De ce sunt mai ieftine parfumurile arăbești

Parfumurile ne-au făcut experiențele mai înmiresmate încă din cele mai vechi timpuri, cuvântul „parfum“ trăgându-și etimologia din latinescul „per fumus“ (adică „prin fum“). Inițial, parfumurile au fost concepute mai degrabă în scopuri curative decât emoționale sau senzuale, cea mai veche esență de parfum cunoscută provenind de 4.000 de ani şi a fost creată în Mesopotamia.

Primul parfumier pentru care avem atestări documentare a fost Tapputi, din Babilon. În prezent, încă avem câteva rețete pentru creațiile sale, acesta folosind: esențe florale, mir, balsam, căprișor, obligeană, alături de alte plante aromate.

Parfumurile arăbești au ajuns şi pe piața din România, reprezentând un garant al calității, întrucât, la noi, calitatea se traduce prin persistență. Totuși, poate vă întrebați cum se face că, deși sunt persistente și sunt disponibile într-o gamă extrem de variată (cu note fresh, florale, cu inserții de ghimbir, parfum de cardamon sau piper, etc.), parfumurile arăbești sunt mai ieftine comparativ cu cele create de branduri celebre.

Ei bine, parfumurile arăbești nu sunt atât de costisitoare tocmai pentru că nu plătim brandul atunci când le cumpărăm. Să nu uităm că marile branduri producătoare de parfumuri investesc sume fabuloase în publicitate. Prin urmare, prețul final al produsului crește. Acest principiu nu se aplică, însă, și în cazul parfumurilor arăbești. Aşadar, acestea sunt mult mai ieftine, pentru orice tip de buzunar.

Legătura dintre parfumeria arabă și religie

Pentru a crea parfumurile captivante prezente astăzi pe piață, unele dintre materiile prime pe care parfumeria arabă le folosește în mod tradiţional sunt: condimentele, rășinile, lemnele exotice, ierburile sau chiar uleiurile esenţiale de origine animală, cum ar fi chihlimbarul sau moscul. Totodată, florile şi plantele precum trandafirul, iasomia sau floarea de portocal sunt și ele frecvent incluse în parfumurile produse de arabi.

Ce înseamnă Apă de toaletă sau Apă de parfum?

Chiar dacă este Parfum sau Apă de parfum ori Apă de toaletă, aici toată diferența pornește de la concentrația de uleiuri aromatice pe care le conțin. Cu cât mai mare este concentrația de uleiuri, cu atât parfumul este mai intens și mai persistent în timp.

Și să vedem diferența dintre ele mai jos:

  • Parfum (Extract de Parfum) este cel mai intens și mai persistent parfum, concentrația sa fiind între 15-30 % uleiuri aromatice pure. De obicei, doar cu câteva picături, mirosul este foarte persistent și este foarte puternic pe întraga zi și se simte chiar și după câteva zile. Extractul de parfum este de obicei varianta cea mai scumpă de parfum existentă pe piață.
  • Apă de parfum (Eau de Parfum) conține de obicei între 8-15 % uleiuri aromatice pure, amestecate în aproximativ 80% alcool etilic. Apa de parfum este de obicei varianta de mijloc de parfumuri existentă pe piață.
  • Apă de toaletă (Eau de Toilette), are o concentrație de 4-8 % uleiuri aromatice pure, în aproximativ 75 % alcool etilic.
  • Apă de colonie (Eau de Cologne) are o concentrație de 3-5 % uleiuri aromatice pure, dizolvate în aproximativ 65 % alcool.

Cum distingem parfumurile arăbești?

Parfumurile arăbesti de femei conțin arome în general florale, cum ar fi iasomia, bergamot, trandafirii, florile de portocal, mandarin, lăcrămioare etc. Parfumurile arăbesti de bărbați au în general o notă dominantă lemnoasă, cu fructe citrice, tutun și de mirodenii fresh, note de piele, scorțișoară, etc.

Parfumurile arăbesti unisex sunt universale și pot fi folosite atât de bărbați cât și de femei. Parfumurile unisex arăbesti au în general note dominante de citrice, lemn de Santal, rășină de brad, etc.