Indiferent că vorbim despre oameni de știință, fețe politice, artiste sau sportive, toate au fost femei extraordinare care au făcut istorie și care reprezintă un nume foarte important în domeniu. Află care au fost femeile care au reușit să rămână în cărțile de istorie și nu numai, de-a lungul timpului.
Există câteva femei care, datorită inteligenței lor și datorită aportului asupra științei și nu numai, acesta au reușit să rămână în memoria colectivă. Iată ce femei au reușit să rămână în istorie pe baza contribuției aduse societății.
Hypathia din Alexandru a fost astronom, filosof și prima femeie matematician din Alexandria. La acea vreme, femeilor le era permis doar să aibă grijă de casă și de copii, astfel că Hypathia a fost o figură aparte. Hypathia a primit o educație aparte datorită tatălui său, ultimul director al Bibliotecii din Alexandria, instruind-o pe aceasta în domeniul matematicii și al filosofiei.
Simone de Beauvoir a fost o cunoscută scriitoare și alături de Paul Sartre, fondatoare a existențialismului. Aceasta a jucat un rol major în afirmarea feminismului, nereprezentând doar o revendicare asupra drepturilor femeilor ci și o viziune asupra rolului acestora în societate. În anul 1949 aceasta a publicat eseul „Al doilea sex” în care respinge imaginea fragilă a femeii. Aceasta a reușit să câștige notorietate cu ajutorul cuvintelor „Femeie nu te naști, devii!”.
Rosalind Franklin, de asemenea trebuie menționată pe această listă fiind unul dintre oamenii de știință ai secolului trecut, biofiziciană și pionieră în biologia moleculară. Aceasta și-a adus contribuțiile în ceea ce reprezenta înțelegerea structurilor fine moleculare ale ADN-ului, care a fost descoperit în anul 1869. Aceasta a decodat modul în care informația genetică este dată de la părinți la copii, fiind lucru care i-a adus acesteia notorietate.
Anna Fisher este femeia care, în anul 1978 se alătura echipei NASA, rămânând în echipă până în anul 2017. Anterior, aceasta a lucrat ca asistent medical, iar ulterior a obținut un master în chimie. Cunoscuta femeie a zburat în spațiu pentru prima dată în anul 1984, în misiunea STS-51-A la bordul navei Discovery.
Marie Curie este una dintre cele mai cunoscute figuri feminine din lumea științei, activând în domeniul fizicii și al chimiei. De origine poloneză, femeia a fost considerată „una dintre cele mai influente savante ale secolului XX”. A fost prima femeie laureată a Premiului Nobel pentru descoperirea radiului și a poloniului și singura femeie dublu laureată Nobel. În anul 1934 cea care era prietenă cu Albert Einstein se stinge din viață din cauza expunerilor frecvente la radiații.
Atunci când vine vorba despre eleganță feminină, cu siguranță te vei gândi la Coco Chanel, fiind una dintre cele mai influente femei ale secolului XX. Potrivit jurnalistului francez Francois Baudot a afirmat că stilul Chanel le-a arătat femeilor că „maniera de a purta o anume vestimentație este mai importantă decât haina în sine, o atitudine este mai importantă decât un chip perfect, o femeie bine îmbrăcată înseamnă o femeie simplu îmbrăcată și în armonie cu sine și cu situațiile de viață”.
Smaranda Brăescu este prima femeie parașutist din România care, de asemenea a fost campioană europeană în anul 1931 și mondială în 1932, atunci când a sărit de la 7.200 de metri, la Sacramento, în America. În cel de-Al Doilea Război Mondial, aceasta a fost și pilot al „Escadrilei Albe” pe frontul de Răsărit.
Ana Aslan este un cunoscut medic specialist în gerontologie care în anul 1952 a pus bazele primului Institut de Geriatrie și Gerontologie din lume. Aceasta a făcut public cât de importantă este procaina în tulburările distrofice legate de vârstă, lansând produsul „Gerovital”, care ulterior a fost brevetat în peste 30 de țări. În anul 1980, Ana Aslan lansa produsul Aslavital. Tratamentele sale au devenit cunoscute în rândul persoanelor celebre precum Charlie Chaplin, Claudia Cardinale, Charles de Gaulle, Indira Ghandi, Marlene Dietrich, Salvador Dali, dar și alții.