Home » Life & Style » Ingredientul minune pe care să-l adaugi în apa fierului de călcat. Hainele vor fi parfumate cu acest truc simplu

Ingredientul minune pe care să-l adaugi în apa fierului de călcat. Hainele vor fi parfumate cu acest truc simplu

Voicu Costin / 11.06.2022, 14:46
Ingredientul minune pe care să-l adaugi în apa fierului de călcat. Hainele vor fi parfumate cu acest truc simplu

Ne place să fim îngrijiți și să arătăm bine, iar hainele pe care le purtăm să fie călcate și aranjate frumos. Nimănui nu îi place să iasă din casă cu hainele șifonate, pentru că denotă că suntem persoane dezordonate și neîngrijite și asta poate să ne afecteze imaginea în fața colegilor de muncă, prietenilor și a celor din jur. Cum putem călca rufele să arate frumos, dar să fie și parfumate?

Trucul care face hainele să miroasă frumos

Folosirea unui detergent și a unui balsam de rufe ne ajută să spălăm rufele și să fie curate și frumos mirositoare. Dar atunci când le călcăm, este posibil ca mirosul frumos dat de detergent și balsam să nu fie atât de puternic. Un sfat venit din partea gospodinelor ne va ajuta să păstrăm hainele frumos mirositoare.

Adaugă câteva picături de apă de trandafiri în apă  pe care o foloseşti pentru fierul de călcat. Prin urmare, atunci când vom apăsa butonul pentru abur, în timp ce călcăm hainele, apa de trandafiri se va vaporiza și ne va parfuma hainele. Mirosul va fi destul de puternic, încât inclusiv camera unde vom călca hainele, va mirosi a parfum de trandafir. Dar ce cantitate de apă folosim ca să nu afecteze hainele și nici fierul de călcat?

Ai grijă să alegi o apă de trandafiri cât mai naturală, fără ingrediente în plus, care, pe termen lung, ar putea crea depuneri în interiorul fierului de călcat. Un capac de apă de trandafiri este suficient la două pahare de apă distilată.

Nu uitați să curățați regulat și cu atenție fierul de călcat pentru a preveni depunerile de  calcar. Dacă nu sunt îndepărtate, aceste depuneri pot compromite funcționalitatea fierului de călcat și pot provoca pete pe haine.

Puteți folosi și alte tipuri de apă parfumată pentru a călca hainele. Puteți opta pentru un produs cu miros fresh sau floral ori alt sortiment. De preferat este să alegeți o apă demineralizată sau distilată pentru a nu afecta nici fierul de călcat și nici hainele, în caz că vor fi depuneri de calcar pe talpa fierului de călcat care pot ajunge pe haine și le pot păta. Pot afecta inclusiv calitatea materialului hainelor.

Cum curățăm fierul de călcat corespunzător

Apa de la chiuvetă (chiar dacă ai un sistem de filtrare) conține minerale și chiar chimicale care pot cauza probleme pentru fierul tău de călcat. Mineralele pot distruge rezervorul de apă și chiar să blocheze orificiile pentru abur. Astfel, apa ruginită poate ajunge pe hainele tale proaspăt spălate.

După mai multe utilizări, se formează mizerie pe fierul de călcat. Talpa fierului devine mai închisă la culoare și apar depuneri deranjante. Acestea apar atunci când calci fibre sintetice sau naturale la o temperatură prea mare și ele se topesc.

Atunci când fierul tău de călcat nu mai alunecă pe material, ci se lipește de el și în loc să scoată aburi, elimină impurități, e momentul să îl cureți. În funcție de nivelul de mizerie acumulat pe talpa fierului, poți folosi una sau mai multe din metodele de curățare.

Curățarea interiorului

Pentru a curăţa interiorul, ai nevoie de o cană de oțet și 3 căni de apă. Fă un amestec și introdu soluția în spațiul pentru apă al fierului de călcat. Pornește fierul pe funcția de aburi până toată soluția este eliminată. Umple cu apă fierul de călcat și folosește funcția de vapori până apa este eliminată și fierul este curat.

Curățarea orificiilor de eliminare a aburului

Mai întâi, curăţă fierul atât la exterior, cât și la interior, iar asta ar trebui să elimine o mare parte din impurități. Dacă mai observi mizerie, înmoaie un bețișor de urechi în apă distilată și curăţă orificiile. Șterge la final cu o cârpă curată.

Curățarea exteriorului

Pentru curățarea tălpii fierului de călcat, puteți pregăti un pahar de oțet fierbinte cu o lingură de sare. Înmuiați un burete în acest amestec și curățați talpa fierului de călcat.