Home » Utile » Ce înseamnă simbolurile de pe etichetele hainelor. Redau informații esențiale despre îngrijirea lor

Ce înseamnă simbolurile de pe etichetele hainelor. Redau informații esențiale despre îngrijirea lor

Cojocaru Cristian / 24.03.2022, 12:33
Ce înseamnă simbolurile de pe etichetele hainelor. Redau informații esențiale despre îngrijirea lor

Fiecare etichetă de îmbrăcăminte ar trebui să îți spună din ce este fabricată materialul și să includă până la cinci simboluri care să arate cum să o îngrijești. Află ce înseamnă simbolurile de pe etichetele hainelor, pentru că îți vor fi de mare ajutor atunci când vine vorba despre îngrijirea acestora.

Simbolurile de pe etichetele hainelor îți arată informațiile de îngrijire

Ce înseamnă etichetele de spălat de pe etichetele hainelor? Acest grup de simboluri de spălare te ajută să decizi dacă hainele tale sunt sigure pentru pentru a fi splate la mașină, dar și ce setare și ce temperatură ar trebui să utilizezi. Iată ce reprezintă toate aceste simboluri.

 Simbolurile de spălare de pe etichete

În general, este descrisă ca o găleată plină cu apă. Dacă haina poate fi spălată la mașină, atunci vei vedea fie puncte, fie numere în interiorul simbolului găleții, reprezentând temperatura maximă recomandată: un punct înseamnă 30 °C, două puncte 40 °C și patru puncte 60 °C.

În cazul în care vezi o linie trasată sub găleată, înseamnă că piesa de îmbrăcăminte trebuie spălată pe un ciclu sintetic, în timp ce două linii reprezintă ciclul de spălare blând sau din lână. Dacă găsești simbolul de spălare manuală pe eticheta de îngrijire a țesăturii, spală articolul manual la 40 °C sau mai puțin sau utilizează programul de spălare manuală al mașinii tale de spălat.

simbolurile etichetele hainelor
Simboluri spalare

Simboluri de înălbire pe etichete

Înainte de a te grăbi să iei sticla de înălbitor pentru a face albul să strălucească ca înainte, merită să arunci o privire pe eticheta de îngrijire a țesăturilor pentru a vedea dacă îmbrăcămintea poate suporta agenți de înălbire.

Dacă vezi un triunghi gol, înseamnă că poți folosi în siguranță înălbitor pe piesa de îmbrăcăminte atunci când este necesar. Liniile diagonale din interiorul triunghiului se referă la utilizarea înălbitorului fără clor, totuși, în cazul în care triunghiul este tăiat de două linii, nu ar trebui să utilizei deloc înălbitor.

simbolurile etichetele hainelor
Simboluri inalbitor

Instrucțiuni de uscare pe etichete

Pe lângă spălare și călcare, procesul de spălare a rufelor include și uscarea. Pentru a preveni strângerea sau deformarea hainelor la uscare, poți găsi o serie de simboluri utile pe eticheta de îngrijire a țesăturilor, care te informează despre modalitatea cea mai sigură de a-ți usca hainele fără a deteriora materialul.

Un pătrat cu un cerc în interior înseamnă că articolul poate fi uscat în siguranță, în timp ce numărul de puncte din interiorul simbolului de uscare în tavă indică setarea temperaturii pe care trebuie să o folosești: un punct reprezintă căldură scăzută, două puncte pentru căldură medie și trei pentru căldură mare.

Fără punct înseamnă că îți poți usca rufele la orice nivel de temperatură. Dacă vezi o bară sub simbolul uscătorului, atunci utilizează setarea „Sintetice”, în timp ce două bare înseamnă că trebuie să utilizezi setarea „Delicat”.

Dacă simbolul este încrucișat, nu usca îmbrăcămintea, ci lăs-o să se usuce natural. Un pătrat cu trei linii verticale în interior reprezintă uscarea prin picurare, o singură linie orizontală în mijloc indică uscare plată, iar o linie înclinată înseamnă că trebuie ca piesa respectivă să fie pusă pe un umeraș pentru a se usca.

simbolurile etichetele hainelor
Simboluri uscare

Simboluri de călcat pe etichete

Simbolurile de călcat prezintă un fier de călcat cu puncte în interior care reprezintă temperatura maximă pe care ar trebui să o utilizezi pentru a călca îmbrăcămintea. Dacă fierul de călcat nu are puncte, înseamnă că îți poți călca piesa de îmbrăcăminte la orice temperatură.

De obicei, vei găsi simbolul de călcat cu un singur punct pe articolele delicate precum lâna și mătasea, simbolul cu două puncte pe materiale sintetice și simbolul cu trei puncte pe hainele din in și bumbac. Dacă vezi o cruce peste simbol, înseamnă că îmbrăcămintea nu este potrivită pentru călcat, în timp ce imaginea a două linii care ies din partea de jos a fierului de călcat cu o cruce peste el înseamnă că utilizarea aburului nu este permisă.

simboluri
Simboluri calcare

Simboluri de curățătorie chimică de pe etichete

Unele articole de îmbrăcăminte sunt mai bine să fie manipulate de un profesionist: atunci intră în imagine curățarea chimică. Simbolurile sunt menite să vă ajute să decizi dacă piesa de îmbrăcăminte ar trebui să fie curățată chimică și să arate curățătoriei ce solvent să folosească.

Un cerc înseamnă că articolul este potrivit pentru curățarea chimică, în timp ce literele indică curățătoriei despre procesul necesar. Când ai de-a face cu cele mai delicate piese de îmbrăcăminte, producătorii de țesături includ multe simboluri de curățare chimică pe etichetele de îmbrăcăminte, reprezentate prin combinația unui cerc și a unei linii drepte.

Simboluri curatare chimica