Home » Life & Style » Locul uimitor din România! Biserica a cărei ușă se închide și se deschide singură. Detalii incredibile

Locul uimitor din România! Biserica a cărei ușă se închide și se deschide singură. Detalii incredibile

Alexandru Cazacu / 29.03.2021, 12:32
Locul uimitor din România! Biserica a cărei ușă se închide și se deschide singură. Detalii incredibile

În România există multe locuri frumoase, dar și pline de mister. Nu mulți știu acest lucru însă în țara noastră există o biserică care impresionează atât prin zona în care este amplasată, dar și prin legenda acesteia. Mai departe, vă spunem unde se află locul uimitor din România și ce se întâmplă acolo.

Locul uimitor din România! Biserica a cărei ușă se închide și se deschide singură

Mai exact, în apropierea orașului Carei există o biserică a unui sat care a dispărut în urmă cu mulți ani. Aceasta este situată pe o bucată de teren, în mijlocul pustietății. Cu toate acestea, înainte veneau an de an, de sărbătoarea Sfintei Marii, mii de credincioși din toate satele din împrejurimi. Aceștia lăsau aici bilețele cu rugăciuni, deoarece se spunea că în aceste locuri se întâmplă minuni. De exemplu după ușa de la intrare, erau agățate două cârje, așezate în formă de X, ca semn al faptului că cineva și-ar fi găsit în acest lăcaș vindecarea.

Mai curios este faptul că, potrivit legendei, în fiecare an de Sfânta Marie, la miezul nopții, ușa bisericii s-ar deschide singură, iar după 24 de ore s-ar închide tot singură fără ca cineva să intervină. Mai incredibil este faptul că biserica se află în mijlocul pustietății și nimeni nu circulă prin zonă.

De ce a dispărut satul

Lăcașul de cult a fost ridicat pentru creștinii din satul numit “Chighie” sau “Kigye”. În zilele noastre localitatea nu mai există și nici multe urme că aici s-ar fi aflat zeci de case cu ulițe. Chiar dacă era izolată, de-a lungul vremii biserica era vizitată adesea de credincioși, însă la sfârșitul anilor ’80, aceștia au încetat să mai apară, asta probabil din cauza regimului comunist. Acum doar o singură persoană se mai ocupă de întreținerea acestei biserici.

Deși nu sunt multe informații în acest sens, potrivit istoricilor, satul a fost distrus în urma confruntărilor turc-tătaro-austro-ungare și după revoluția lui Rakoczi. Se pare că cei care au reușit să supraviețuiască, s-au mutat ulterior în Carei, devenind haiducii orașului, potrivit ovidpop.ro.

Ușa acestei biserici din România se închide și se deschide singură
Ușa acestei biserici din România se închide și se deschide singură

Obiective turistice în Carei

Dacă te afli prin această zonă, trebuie să afli că în orașul Carei există multe locuri frumoase pe care le poți vizita. Unul dintre cele mai deosebite este Castelul Károlyi. Impresionanta clădire a fost ridicată în anul 1482, în centrul orașului Carei. Castelul este foarte bine conservat și a fost redeschis pentru turiști începând din 2012.

Mai departe îți vom prezenta câteva dintre cele mai frumoase atracții turistice din Carei.

  • Monumentul Ostașului Român, un simbol al ultimei bucăți de pământ eliberată de armata română, în cel de-al Doilea Război Mondial.
  • Biserica Romano Catolică Sfântul Iosif de Calasantius, este de asemenea un obiectiv turistic foarte frumos în Carei.
  • Totodată, dacă te afli în această zonă, poți vizita și Catedrala Ortodoxa Sfântul Dimitrie.
  • Tot în Carei se află și Parcul Acvatic Joy, cu apă termală.
  • De asemenea, în această zonă poți vizita și Lacul de la Ianculești și satul Ianculești, unde trăiesc și în ziua de astăzi moții de câmpie.

Sursă Foto: ovidpop.ro.