Home » Life & Style » Locuri în care să mergi primăvară. 7 recomandări din România. E sezonul perfect pentru a le vizita

Locuri în care să mergi primăvară. 7 recomandări din România. E sezonul perfect pentru a le vizita

Voicu Costin / 18.03.2022, 20:00

România este vestită pentru multitudinea de locuri unice pe care, probabil, mulți dintre voi le-ați trecut cu vederea în călătoriile trecute. Multe locuri sunt celebre, de altele poate nici nu ați auzit. Uimitoarele locuri pline de poveste ne încântă privirile și ne oferă amintiri frumoase. Află care sunt cele mai frumoase obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi în această primăvară. Fiecare zonă a României oferă priveliști spectaculoase și momente prețioase!

Locuri superbe de văzut primăvara

Delta Dunării

Delta Dunării este una dintre minunile lumii și trebuie să o vizitezi, indiferent că alegi să o faci primăvara, pe timp de vară sau în lunile de toamnă. În Deltă există peste 5.000 de specii de plante și animale și este a doua delta ca mărime din Europa.

Totodată, Delta este o destinație accesibilă, reprezintă un loc minunat, iar mâncarea este de-a dreptul delicioasă! Un alt motiv pentru care merită să ajungi în rezervația biosferei, este că vei găși cazare în Delta Dunării la prețuri bune și în condiții excelente.

Valea Vaserului

Cum ai putea să te întorci în timp, dacă nu plimbându-te cu un tip de tren folosit încă din perioada interbelică pentru a transporta lemnul şi care, surprinzător, are astăzi aceeaşi destinaţie, dar şi una în plus, aceea de a transporta turişti. Se spune despre această zonă a Maramureșului că este de o frumusețe rară și totul, de la natură, la așezările omenești, la locuitori și până la tradiții, este minunat.

Şi dacă mai adaugi un peisaj fermecător şi sălbatic pe unde ajunge Mocăniţa, cum este Valea Vaserului, care din anul 2007 aparţine de Parcul Natural Munţii Maramureşului. Punctul de plecare într-o astfel de excursie este oraşul Vişeu de Sus.

Grădina Zmeilor

Grădina Zmeilor este o rezervaţie naturală protejată, de tip geologic și peisagistic, ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare, este unică în lume şi impresionează prin aspectul şi complexitatea formelor acestor stânci. Situată în apropiere de satul Gâlgăul Almaşului, rezervaţia constituie un amplu fenomen de prăbuşire și erodare destructivă, dezvoltat în aşa numită gresie de Sânmihaiu.

Acestea au creat legende și au primit de-a lungul timpului denumiri populare ca: Zmeul și Zmeoaica, Călugării, Dorobanțul, Sfinxul, etc.

Cetatea Enisala, falnică peste Dobrogea

Cum parcă nu e vacanță fără mare și cum apa e prea rece primăvara pentru a face baie, o excursie în Dobrogea, la cetatea Enisala sună perfect. Parcă-ar fi o santinelă mută, se impune în fața lacurilor Razim și Babadag și a fost construită în scop militar de negustorii genovezi care dețineau în trecut monopolul navigației pe Marea Neagră.

A servit ca sistem de defensivă a țării Românești împotriva turcilor. Nu a rezistat mult pentru că a ajuns garnizoana Imperiului Otoman. După ce a fost abandonată de turci, s-a ruinat în veacurile ce au urmat, însă a rămas singura cetate medievală care a supraviețuit confruntărilor ruso-turce ce au avut loc pe teritoriul Dobrogei.

Cascada Cailor

Cascadă Cailor este unul dintre acele locuri pitorești. Poate ai să spui că ai văzut multe cascade în timpul călătoriilor tale și încă una nu te mai poate fermeca și totuși, aceasta este specială. Se formează din apă care se adună pe Muntele Cailor în urma topirii zăpezilor de pe masiv și a ploilor frecvente de pe munte. Acestea se strâng într-un circ glaciar, alunecă pe versantul cel mai abrupt al muntelui Piatra Rea și se revarsă peste Podul Cailor. Șuvoaiele de apă cad peste stâncile golașe de la o înălțime de aproximativ 97 de metri!

Delta Neajlovului, a doua Deltă a României

A doua Deltă a României se află la doar 30 km de București, fără că cei mai mulți locuitori ai capitalei să cunoască măcar potențialul extraordinar al acestei zone pitorești care se regăsește la jumătatea distanței dintre București și Giurgiu.

Transformat în parc național în anul 2004, Comana adăpostește 141 de specii de păsări, 3 specii de pești,  stejari seculari, 31 de specii de mamifere dintre care 5 protejate, 8 specii de reptile și peste 1.250 de specii de plante. Această oază de natură este destinația ideală pentru un weekend departe de haosul orașului.

Cheile Băniței

Dacă ajungi aici pentru mai mult de o zi, te poți caza la pensiuni, cabane sau la case de vacanță, prețurile sunt decente și încep de la 80 de lei pe noapte. În apropiere de Cheile Băniței este Peștera Bolii, în orașul Petroșani.

Poți vizită Sarmizegetusa Regia, Rezervația de zimbri Hațeg-Silvuț, Parcul Național Retezat, Munții Parâng sau Fundătura Ponorului. La Cheile Băniței poți face drumeții, poți să vezi Cetatea Dacică a Băniței sau Cheile Crivadiei.