Home » Life & Style » Luna plină din ianuarie: cum mai este numită în alte colțuri din lume și ce e bine să faci pentru a atrage iubirea și banii

Luna plină din ianuarie: cum mai este numită în alte colțuri din lume și ce e bine să faci pentru a atrage iubirea și banii

Cojocaru Cristian / 17.01.2022, 17:02
Luna plină din ianuarie: cum mai este numită în alte colțuri din lume și ce e bine să faci pentru a atrage iubirea și banii

În această perioadă a lunii ianuarie avem parte de luna plină care este cunoscută sub mai multe denumiri în întreaga lume. În diferite colțuri ale lumii, au loc diferite ceremonii și festivaluri, însă există și anumite ritualuri pe care să le faci în această perioadă. Află întreaga poveste a lunii pline din ianuarie și ce ritualuri poți iniția pentru bani și dragoste.

Luna plină în ianuarie este sărbătorită în diferite colțuri ale lumii

În diferite părți ale lumii, luna plină este denumită Wolf Moon, Ice Moon, the Moon after Yule, Old Moon, Shakambhari Purnima, Ananda Pagoda Festival Moon sau Duruthu Poya. Cu toate că nu este un fenomen rar, aceste tradiții ale amerindienilor au fost făcute cunsocute de-acum un secol.

În România, luna plină are loc în data de 18 ianuarie, atingând faza maximă. Moon after Yule era denumită în vechile tradiții europene și făcea referire la un festival germanic de iarnă care are o vechime de 1.500 de ani. În America, luna plină are mai multe denumiri, una dintre ele fiind Ice Moon pentru că are loc într-o lună friguroasă, iar Wolf Moon pentru că era momentul când lupii ieșeau în haită.

Aceste denumiri americane provin din tradițiile amerindienilor, fiind amintite în 1930 de către Maine Farmers Alamanc. În Asia, de asemenea, există nenumărate tradiții care au legătură cu luna plină. În calendarul hindus este cunoscută sub numele de Shakambhari Purnima, fiind o sărbătoare de opt zile în cinstea zeiței cu același nume. Tot la asiatici mai poartă denumirea de Paush Purnima și reprezintă ultima zi a unei luni calendarastice denumite Paush.

În cea dea doua zi, oamenii sunt invitați să mediteze, iar în cadrul ambelor festivale indiene, oamenii se îmbăiază în apele sfinte. În provincia indiană Tamil Nadu, populația organizează festivalul Thaipusam. În Sri Lanka, prima lună plină a anului poartă denumirea de Duruthu Poya și este sărbătorită cu mare fast, reprezentând prima vizită făcută de către Buddha pe insulă în urmă cu peste 2.500.

Luna plină de acum reprezintă și mijlocul ultimei luni a anului chinezesc. În data de 1 februarie are loc sfârștiul anului Boului, iar apoi urmează a începe anul Tigrului de apă. În calendarul evreiesc, cea de-a 15-a zi a lunii care este denumită Shevat reprezintă sărbătoarea Tu BiShvat fiind denumită și „Rosh HaShanah La’Ilanot”, giin anul copacilor și reprezintă o sărbătoare în care oamenii plantează copaci. Tot în această perioadă au loc și anumite ritualuri care îți pot aduce dragoste și bani.

luna plină ianuarie
In cultura hindusa oamenii sunt invitati sa mediteze in aceste zile

Ritualurile care au loc în noaptea cu lună plină

Pentru a putea iniția oricare dintre ritualurile de mai jos, este esențial să vezi luna plină. Înainte de a face ritualul este necesar să elimini orice stare emoțională negatică. Totodată, pentru a-ți purifica organismul, mintea și sufletul, înainte de ritual trebuie să faci un duș după care să stai într-o cadă cu sare de mare. Rămâi în cadă și scoate dopul, iar atunci când apa se scurge, gândește-te că toate impuritățile se duc odată cu apa. Iată ce ritualuri poți iniția odată cu luna plină.

Ritualul oglinzii

Întoarce-te cu spatele către luna plină și în mâini ține o oglindă în așa fel încât luna să se reflecte în ea. Astfel, energia ta va fi întoarsă invers în raport cu Luna. Privind spre lună, spune de trei ori: Mamă Lună, te rog, ia-mi sărăcia și adu=mi banii. Luna va face restul pentru tine.

Ritualul care atrage banii, dragostea și sănătatea

În fiecare lună plină pregătește o geantă goală și deschisă la fereastră. Ideal este ca lumina lunii să cadă pe ea în toate cele trei nopți de lună plină. În toate cele trei nopți de lună nouă, pune pe fereastră o pungă cu bani.

Borcanul de bani

Atunci când vine noaptea cu lună plină, pregătește o hârtie, un pix, un borcan cu capac, șapte monede și o frunză de dafin. Pune toate aceste lucruri în fața ta, iar pe o foaie de hârtie scrie suma de bani pe care o dorești și pune acea hârtie în borcan. Cu mâna dreaptă, ia câte o monedă pe rând și așeaz-o în borcan, citind în același timp textul: „Strălucesc monedele, monedele zornăie. Cu cât am mai multe, vin și mai multe” De unde nu mă aștept, primesc venituri, îmi ajung banii în cont”. În timp ce pui monedele în borcan, imaginează-ți că acestea cresc și vin cu alte monede. Ia o frunză de laur și scrie numele tău pe partea inferioară, după care pune-o în același borcan.