Home » Life & Style » Merită sau nu să-ți cumperi de pe site-ul Wish?

Merită sau nu să-ți cumperi de pe site-ul Wish?

Manolică Anca / 09.05.2021, 13:04
Merită sau nu să-ți cumperi de pe site-ul Wish?

Merită sau nu să-ți cumperi de pe site-ul Wish? În ultimul timp, tot mai multă lume a devenit interesată de această platformă, foarte similară cu Aliexpress, Gearbest, JOOM sau Ebay. Iată cum funcționează și dacă merită sau nu să-ți cumperi de pe site-ul Wish. Feedback-urile lăsate de clienți în urma experienței avute.

Merită sau nu să-ți cumperi de pe site-ul Wish?

Wish este o platformă americană de e-commerce online care facilitează tranzacțiile între vânzători și cumpărători. A fost fondată în 2010 de Piotr Szulczewski (CEO) și Danny Zhang (fost CTO) și are sediul în San Francisco, SUA. Wish este operat de ContextLogic Inc. și folosește tehnologii de navigare care personalizează vizual cumpărăturile pentru fiecare client, mai degrabă decât să se bazeze pe un format de căutare.

Platforma le permite vânzătorilor să își listeze produsele și să le vândă direct consumatorilor, eliminând taxele de distribuție pentru vânzători, oferind în același timp cumpărătorilor mărfuri la prețuri reduse. Peste 1 milion de comercianți își listează produsele pe Wish. Majoritatea acestora au depozitele în China. Cum altfel, dacă totul este mai ieftin în China.

Ce trebuie să știi despre această platformă

Wish este un site, dar și o aplicație ce se instalează pe telefon sau pe tabletă, de unde poți cumpăra online diverse produse la prețuri foarte mici. De la îmbrăcăminte la ustensile de bucătărie, jucării sau obiecte decorative, make-up sau bijuterii, cam orice ai sau n-ai nevoie, găsești aici.

Însă, trebuie să știi de la început că produsele nu ajung prea repede. Totuși, vin din China și ar putea să dureze aproximativ o lună. Așa că dacă ești dispus să aștepți ceva mai mult ca produsele să-ți fie livrate chiar la căsuța poștală sau la poștă, la final te vei bucura de produse mai ieftine decât ceea ce găsești pe piață.

De asemenea, un lucru important de menționat este faptul că multora interfață magazinului nu le inspira prea multă încredere. Asta datorită faptului că nu sunt oferite prea multe informații referitoare la produs, nu poți afla prea multe detalii vânzător și nu prea găsești detalii legate de securizarea plaților. Și, apropo de plată, se poate folosi PayPal sau cardul bancar, neexistând posibilitatea plății ramburs la primirea coletului. Un alt aspect important este faptul că prețurile sunt exprimate în lei și nu conțin TVA.

Feedback-urile clienților

Acum că ai aflat câte ceva despre Wish, hai să vedem dacă merită sau nu să-ți cumperi de pe site-ul lor. La o mică căutare pe Google, vei găsi foarte multe păreri despre această platformă. Desigur, acestea sunt împărțite, deci nici acest magazin nu este ferit de situații neplăcute. Dacă unii clienți au fost mulțumiți, per ansamblu, de experiența lor, ei bine, foarte mulți clienți se plâng de faptul că nu au primit produsele comandate. Aceasta pare a fi principala problemă.

Păreri clienți Wish
Păreri clienți Wish

Așadar, trebuie să te gândești bine atunci când vrei să comanzi ceva și să te informezi corespunzător despre produsul respectiv. Citește descrierea produsului, caută informații despre el și asigură-te că prețul este unul, în primul rând, corect. Sub nicio formă nu te lăsa influențat de reducerile de preț, care uneori par colosale și greu de refuzat.

Un anumit produs poate fi găsit în mai multe magazine de pe Wish, așa că este recomandat să alegi magazinul care are cele mai multe livrări și comentarii. Atenție, review-urile clienților sunt foarte importante! Aici vei găsi și poze cu produsele primite de clienți, deci îți vei putea face o idee despre cum arată în realitate produsul pe care dorești să îl achiziționezi. Un alt aspect foarte important este să încerci să contactezi vânzătorul și să ceri un tracking number. Astfel, vei putea urmări cu ușurință traseul coletului.