Home » Știri » Știri sociale » De unde să NU cumperi parfumuri. Riscul de a cumpăra un fals este uriaș

De unde să NU cumperi parfumuri. Riscul de a cumpăra un fals este uriaș

Pană Emanuela / 12.02.2021, 15:08

Parfumul reprezintă o marcă a personalității, având darul de a te face să ieși în evidență și însoțindu-te pretudindeni. Cu alte cuvinte, rolul parfumului este acela de a-ți oferi o semnătură olfactivă personală. În ziua de astăzi, sursele din care ne putem achiziționa parfumul preferat sunt tot mai multe, dar, din păcate, nu toate sunt sigure. Dacă iubești parfumurile, sigur ți s-a întâmplat să te întâlnești cu denumiri de parfum replică sau, poate, chiar ai cumpărat unul fake, crezând că este original. Iată cum poți evita, pe viitor, acest lucru.

De unde să nu îți cumperi parfumuri

Parfumurile au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri, în special de către nobili, devenind, odată cu trecerea timpului o parte importantă a vieții noastre de zi cu zi. Aceste esențe ne pot face să simțim o gamă largă de emoții, pornind de la mirosul familiar al celor dragi și până la aerul înmiresmat dintr-o încăpere. De asemenea, esențele purtate de doamne au fost și sunt în continuare asociate cu puterea seducției.

Din comoditate și, probabil, agățați ca de un clește de oferetele bombastice de pe internet, tot mai mulți dintre noi am început să cumpărăm parfumuri aflate la doar câteva click-uri distanță, în loc să mai mergem în reprezentanța oficială, unde prețurile sunt și ele pe măsură. A face cumpărături online nu este un lucru greșit, ba, uneori, vine cu numeroase avantaje la pachet.

A comanda parfumuri de pe internet nu înseamnă, implicit, că vom primi produse necalitative sau contrafăcute, însă, nu putem exclude nici țepele. Astfel, înainte de a pune un parfum în coș, trebuie să ne asigurăm că site-ul pe care realizăm comanda este unul singur și de încredere.

Un prim indicator care ne poate semnala dacă un produs este original sau nu este, evident, prețul. Dacă este unul foarte mic, atunci ar trebui să ne ridice un semn de întrebare. Oricât de mult ne-ar plăcea, niciun magazin (fizic sau online) nu o să ne vândă un parfum calitativ la un preț de nimic. Să nu uităm că parfumurile bune costă!

Citește și: Ce să nu îi cumperi iubitei de Ziua Îndrăgostiților. Idei bune și idei proaste de cadou

Cum să eviți riscul de a cumpăra un fals

Așadar, un prim sfat ar fi să fugi de acele site-uri care comercializează parfumurile pe care ți le dorești la un preț cu mult sub cel din magazine, pentru că, mai mult ca sigur, ai de-a face cu produse contrafăcute. Același lucru este valabil și pentru paginile de Facebook pline ochi cu reclame la parfumuri de 10 ori mai ieftine decât cel original.

Cum reduci riscul de a cumpăra parfumuri care nu sunt originale
Cum reduci riscul de a cumpăra parfumuri care nu sunt originale

Așadar, cum universul parfumurilor este plin de arome, ispitindu-te la fiecare pas să-ți mărești colecția de esențe, ne-am gândit să îți oferim și câteva altfernative de site-uri, de unde îți poți achiziționa parfumuri de calitate, originale, de la producători celebri.

Shopping-ul online a devenit o alternativă foarte avantajoasă pentru cei care „vânează“ parfumuri originale la prețuri decente, iar printr cele mai popupare site-uri se numără:

1. Notino (fost Aoro) – aici poți găsi oferte interesante, atractive și profitabile ca preț la cele mai cunoscute parfumuri originale. Site-ul propune zilnic oferte noi, unele de-a dreptul avantajoase. Tot ce ai de făcut este să arunci câte-o privire din când în când.

2. Emag – este greu de crezut că mai există utilizatori ai internetului care să nu fi auzit de Emag, care vinde, pe lângă electronice, electrocasnice, gadget-rui și haine, cosmetice și parfumuri. Parfumurile vin în stare perfectă, cu ambalaje de calitate (cutii confecționate din carton tare), și cu acele coduri de verificare, care îți garantează faptul că parfumul este original.

3. Elefant – sau o alternativă a site-ului amintit mai sus, având, de cele mai multe ori, prețuri mai convenabile. De asemenea, parfumurile vândute de cei de la Elefant sunt originale.

4. Sephora – un alt magazin online extrem de popular, unde găsești o gamă largă de parfumuri, alături de numeroase informații legate de compoziția acestora. Din păcate, ofertele de preț nu sunt la fel de atractive.