Home » Life & Style » Planta care te scapă de praf. Este ideală în orice locuință, purifică aerul

Planta care te scapă de praf. Este ideală în orice locuință, purifică aerul

Voicu Costin / 08.06.2022, 17:25

Florile sunt importante pentru ecosistem, de aceea am fost binecuvântați să avem parte de ele. Pe lângă minunatele forme de viață în care sunt întruchipate, ele au fost create cu un scop binemeritat: să ne ajute să ducem o viață mai bună, să ne înfrumusețeze viața prin culori și forme și să ne aducă doar beneficii legate de sănătate. Care este planta care te scapă de praf?

Cum pot plantele să îndepărteze praful din aer

Studiile și experimentele efectuate de NASA și de Universitatea de Stat din Washington au concluzionat că anumite plante au un efect pozitiv asupra îmbunătățirii calității aerului din interior. Plantele scad nivelurile de dioxid de carbon din interior și reduc emisiile de formaldehidă și dioxid de azot. De asemenea, au capacitatea de a prinde particulele de praf pe suprafețele frunzelor. Plantele care au suprafețe aspre sunt mai eficiente în captarea particulelor de praf din aer decât cele cu frunze netede.

Plante care te scapă de praful din locuință

Sunt câteva plante benefice pentru un mediu în care praful este din belșug, iar datorită proprietăților lor, acestea reușesc să capteze particulele de praf şi să le elimine. Așadar, dacă considerați că sunteți alergici la praf, acarieni, este important să aveți o astfel de plantă în casa voastră. Aceste specii includ palmierul bambus, Aglaonema, arborele dragonului, iedera Diavolului și crinul păcii.

Poziționarea plantelor pentru a îndepărta praful cât mai eficient

Cea mai mare cantitate de praf intră în casă prin intermediul geamurilor deschise și al ușii de la intrare. Dacă veți lasă un geam deschis pentru o perioadă îndelungată de timp, după o săptămână veți vedea diferența. Particule întregi de praf vor invada căminul vostru și vor crea doar disconfort. De aceea, există câteva plante care ne pot ajuta să rezolvăm această problemă prin proprietățile lor.

Pentru a scăpa de ele, așază plantele lângă ușile și ferestrele deschise. În plus, plasându-le astfel, primesc lumină adecvată pentru creșterea și dezvoltarea lor. Un mic sfat pe care puteți să îl urmați, este să plasați plantele departe de dispozitivele electronice, cum ar fi: laptop, PC, tabletă etc. Acest lucru reduce riscul ca o plantă să verse murdărie și apă pe acest tip de obiecte.

Un alt sfat venit de la horticultori, este să așezăm un strat de 5 cm de pietriș poros sau alt material deasupra solului. Acest lucru va împiedică apariția mucegaiului, care poate afecta buna creștere a plantelor și va fi toxic chiar și pentru sănătatea voastră.

Indiferent de tipul de floare pe care îl aveți, acest tip de pietriș va avea doar beneficii, la fel ca și plantele din căminul vostru, de care este bine să aveți grijă din toate punctele de vedere. Astfel, casa și mediul de lucru se mențin curate și prin intermediul plantelor din interior.

Plantele nu au nevoie de apă din belșug (dacă nu sunt din această categorie de flori) și nici de prea multă lumină. Este important să întrebați horticultorii cum să îngrijiți o plantă, atunci când o achiziționați sau să căutați informații pe internet.