Home » Life & Style » Povestea din spatele hitului Rockin’ Around The Christmas Tree. Înregistrat de Brenda Lee, la doar 13 ani. Cum a luat naștere

Povestea din spatele hitului Rockin’ Around The Christmas Tree. Înregistrat de Brenda Lee, la doar 13 ani. Cum a luat naștere

Voicu Costin / 25.12.2021, 08:00
Povestea din spatele hitului Rockin’ Around The Christmas Tree. Înregistrat de Brenda Lee, la doar 13 ani. Cum a luat naștere

La vârsta de 13 ani, copiii  au alte activitățise joacăpractică sporturi și învață pentru școală. La vârstă de 13 ani, Brenda Lee reușea  compună un hit de Crăciun. „Rockin’ Around The Christmas Tree‟ apare în fiecare an pe posturile de radio și la TV din anul 1958. Află care este povestea hitului, în materialul următor!

„Rockin’ Around The Christmas Tree‟ în „Singur acasă 2‟

Celebra melodie „Rockin’ Around The Christmas Tree‟, pe care o auzim an de an la posturile de radio, în perioada Sărbătorilor de iarnă, a fost lansată în anul 1958, pe când Brenda Lee, interpreta piesei, avea doar 13 ani. Încântaţi de această melodie, mai multe vedete precum Justin Bieber, Kacey Musgraves sau Miley Cyrus au încercat să reproducă varianta originală.

„Rockin’ Around the Christmas Tree” este un cântec de Crăciun scris de Johnny Marks și înregistrat de Brenda Lee în 1958. De atunci, piesa a fost înregistrată de numeroși alți artiști muzicali. Până la cea de-a 50-a aniversare a cântecului, în 2008, versiunea originală a lui Lee a vândut peste 25 de milioane de copii în întreaga lume fiind pe locul 4, cu cele mai multe descărcări digitale vândute dintre orice single de Crăciun.

„Rockin’ Around the Christmas Tree” a fost scris de Johnny Marks , care scrisese anterior „Rudolph the Red-Nosed Reindeer” și „A Holly Jolly Christmas”. În ciuda vocii ei de adult, Lee a înregistrat cântecul când avea doar 13 ani. Într-un interviu din 2019 pentru The Tennessean, Lee și-a amintit că nu știa de ce Marks dorea ca ea să cânte în mod special:

„Aveam doar 12 ani și nu am avut prea mult succes în muzică, dar unii m-au auzit și mi-au propus să cânt melodia. Și am făcut-o.”

În ciuda sunetului, instrumentația sa se potrivește, și genului de muzică country, pe care Lee l-a îmbrățișat mai pe deplin, pe măsură ce cariera ei a evoluat.

Cântecul a fost folosit și în filmul din 1990 „Home Alone”. Î timpul unei scene în care Kevin McCallister pretinde că are loc o petrecere de vacanță în casa lui și îi descurajează pe hoți să o jefuiască. Cântecul a fost prezentat și în episodul „The Christmas Special” în 2012.

Brenda Lee, celebră în toată lumea

Deși Decca a lansat single-ul atât în ​​1958, cât și din nou în 1959, acesta nu s-a vândut bine până când Lee a devenit o vedetă populară în 1960. În acel sezon de vacanță de Crăciun, „Rockin’ Around the Christmas Tree” a lui Lee a fost plasat în topul Billboard Hot 100 pentru prima dată ajungând în cele din urmă pe locul 14.

A continuat să se vândă bine în perioadele de sărbători ulterioare ajungând până la locul 3 în clasamentul cântecelor de Crăciun, Billboard, în decembrie 1965. Lee a spus:

„A fost magie și cred că noi toți știam asta. A durat câțiva ani pentru a reuşi, dar odată ce am făcut-o am reuşit.”

Cântecul a ajuns la peste un milion de descărcări digitale până în 2016, conform Nielsen SoundScan fiind pe locul cinci, pe lista celor mai bine vândute single-uri digitale de Crăciun. A vândut 1.170.000 de exemplare în Statele Unite în decembrie 2019.