Respectă pașii simpli din această rețetă de salată de boeuf de la Chef Florin Dumitrescu, iar rezultatul va fi garantat foarte gustos. Juratul emisiunii „Chefi la Cuțite” de la Antena 1 are câteva trucuri în mânecă atunci când vine vorba despre această rețetă. Este foarte simplu și poate fi pregătită rapid de toate gospodinele, pentru a fi așezată la loc de cinste pe masa de Crăciun.
Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar unul din cele mai îndrăgite preparate de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor este salata de boeuf. Iată o variantă de rețetă gustoasă de salată de boeuf de la Chef Florin Dumitrescu.
Ingrediente
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Mod de preparare
Într-o oală cu apă sărată se pune la fiert pulpa de vită întreagă, iar imediat ce carnea este gata se adaugă și legumele întregi la fiert. Acest lucru se poate face și invers, se pot pune întâi legumele la fiert și apoi, în aceeași apă, se poate fierbe și carnea. După ce legumele sunt gata, se taie în cuburi de aceeași dimensiune.
Între timp, se face și maioneza din două ouă și se lasă la rece. După ce carnea este gata, se taie și ea în cuburi, la aceeași dimensiunile cu legumele. Unul din trucurile secrete din această rețetă de salată de boeuf de la Chef Florin Dumitrescu este faptul că fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, în care au fost puse în prealabil murăturile, pentru gustul acrișor.
Foarte important de reținut: Ingredientele trebuie fierte în apă sărată și combinate reci atât între ele, cât și cu maioneza! În caz contrar, aceasta se va strica și se va înmuia.
În cazul în care nu ai mai făcut niciodată maioneza în casă, iată câțiva pași simpli de urmat pentru a obține rezultatul dorit. Va fi mult mai bună și mult mai gustoasă decât cea cumpărată din comerț.
Ingrediente
Mod de preparare
Se pun ouăle întregi într-un vas de mixer/blender, peste care se toară tot uleiul. Se introduce mixerul până la fundul vasului, se pornește mixerul și, timp de câteva secunde, se ține paleta în partea de jos. Când se va forma maioneza sub acesta și în părțile laterale, se ridică ușor, lăsând ca în fiecare centimetru să se îngroașe sosul.
La final, se adaugă sarea, piperul proaspăt măcinat, muștarul și sucul de lămâie.