Home » Life & Style » Salată de scrumbie picantă, o rețetă de prin anii ‘60. De ce ingrediente ai nevoie

Salată de scrumbie picantă, o rețetă de prin anii ‘60. De ce ingrediente ai nevoie

Ileana Mladinoiu / 31.03.2021, 17:13
Salată de scrumbie picantă, o rețetă de prin anii ‘60. De ce ingrediente ai nevoie

Alimentația rațională, potrivită vârstei, anotimpului și felului de muncă constituie un factor important pentru păstrarea sănătății. Abundența de produse variate cere însușirea de către gospodine a unor cunoștințe elementare, privind felul în care trebuie preparate alimentele pentru a asigura o hrană substanțială și rațională, corespunzătoare nevoilor organismului uman și necesară pentru menținerea sănătății.

Ce beneficii are consumul de pește

Și, așa cum se recomandă să consumați cinci fructe și legume pe zi (pentru aportul lor de vitamine, minerale și fibre, cât și pentru conținutul scăzut de calorii) sau alimente bogate în amidon (pentru aportul lor de carbohidrați complecși și efectul de sațietate pe care îl oferă ), tot la fel se recomandă consumul de pește de două ori pe săptămână.

Bogat în proteine, acest aliment poate înlocui chiar carnea roșie și mezelurile, care sunt din ce în ce mai controversate. Știm, de asemenea, că peștele a cărui cantitate de grăsime, dacă variază în funcție de specie, rămâne întotdeauna rezonabilă, este, de asemenea, o sursă bună de omega 3, previne bolile cardiovasculare, este necesar pentru dezvoltarea și funcționarea retinei, creierului și sistemului nervos.

În concluzie, peștele este deosebit de benefic din punct de vedere nutrițional.

Scrumbie
Scrumbie

Rețeta salatei de scrumbie picantă

Ingredientele necesare:

-1 scrumbie mare cu lapți;

-2 cepe;

-1 castravete murat mare sau 2 mai mici;

-1 ardei iute roșu;

-4 linguri untdelemn;

-4 linguri oțet;

-1 foaie de dafin;

-câteva boabe de piper;

-câteva boabe de enibaha;

-o bucată de coajă de lămâie;

-1 cartof crud

Mod de preparare salată de scrumbie picantă

Se curăță scrumbia de intestine, se scot lapții și se pune la desărat în apă călduță, împreună cu câteva felii de cartof crud care absorb sarea și scurtează timpul de desărare. După șase ore, se schimbă apa și se pun felii de cartof crud. Operația se repetă de trei ori.

Se șterge apoi scrumbia, se taie capul, se scoate pielea, se despică în două de-a lungul, se scot șira spinării și oasele și se taie în bucăți late de 2 cm. Ceapa se curăță, se spală și se taie în felii foarte subțiri. Lapții se sfărâmă cu o lingură de lemn, apoi se freacă la fel ca la maioneză, turnându-se untdelemnul puțin câte puțin.

Oțetul se amestecă cu puțină apă și se pune la fiert cu foaia de dafin, boabele de piper și enibaharul. După ce a dat în clocot, se ia de la foc și se lasă să se răcească.

În acest timp, într-un borcan de mărime potrivită, se aranjează un strat de scrumbie, unul de ceapă, apoi castraveți murați și așa mai departe până se termină toate produsele. Din loc în loc se pot pune bucățele de ardei iute roșu (cine dorește).

Dacă oțetul cu mirodenii s-a răcit, se amestecă puțin câte puțin cu lapții frecați cu untdelemn, se freacă totul bine de tot și apoi se toarnă în borcan peste straturile de scrumbii, ceapă și castraveți.

Se leagă borcanul la gură, se pune în cămară și după câteva zile se poate consuma la masă.

Poftă bună!