Home » Life & Style » Cine este Sebastian Stan și în ce filme celebre a jucat, alături de mari staruri de la Hollywood. Povestea de viață neștiută a actorului român

Cine este Sebastian Stan și în ce filme celebre a jucat, alături de mari staruri de la Hollywood. Povestea de viață neștiută a actorului român

Cojocaru Cristian / 04.02.2022, 13:54

Poate că numele lui nu îți spune nimic însă este unul dintre cei mai îndrăgiți actori, iar fanii lui se regăsesc în întreaga lume. Acesta a jucat în nenumărate filme cunoscute de la Hollywood, fiind stabilit de câțiva ani în America. Află povestea de viață a actorului, dar și în ce filme a apărut alături de nume mari ai Hollywoodului.

Sebastian Stan a cunoscut nume importante de la Hollywood

Cu toate că Sebastian Stan are foarte mulți fani, foarte puțini știu că este român. În vârstă de 39 de ani, actorul a ales să locuiască în Statele Unite ale Americii, devenind foarte cunoscut datorită rolurilor pe care acesta le-a avut de-a lungul anilor. Unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale este cel al Soldatului Iernii în Universul Cinematic Marvel.

Chiar dacă de cele mai multe ori, rolurile sale în filme au fost unele secundare, el a apărut pe platourile de filmare alături de actori cunoscuți. În prezent, Sebastian Stan apare într-o miniserie Hulu, „Pam & Tommy”, care a avut premiera în data de 2 februarie 2022. El nu a fost trecut cu vederea și a primit foarte multe aprecieri  pentru rolul lui Tommy Lee, cunoscut ca toboșar al trupei Mötley Crüe.

Acesta s-a născut în Constanța, iar părinții actorului au divorțat pe când avea doar doi ani. Pe când avea opt ani, împreună cu mama sa, Georgeta Orlovschi, s-au stabilit în Viena, acolo unde mama acestuia lucra ca pianistă. Debutul în lumea filmului  a avut loc la vârsta de 10 ani, atunci când a jucat în „71 Fragments of a Chronology of Chance”, iar la 14 ani, se muta în Comitatul Rockland, New York.

În ceea ce privește educația sa, Sebastian Stan a fost student al Universității Rutgers, iar timp de un an, a fost student în Anglia, unde juca la Shakespeares Globe Theatre din Londra. Interpretul lui Tommy Lee a afirmat că a luat contact cu lumea filmului pe când lucra ca ghid, însă primul său job a fost în cinematografie.

sebastian stan
Actorul a apărut alaturi de staruri celebre de la Hollywood

Viața personală și filmografie

Dintre actorii alături de care a jucat putem enumera pe Natalie Portman, Mila Kunis și Vincent Cassel în „Black Swan”, Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson în „Captain America”. Totodată, a apărut și alături de Matt Damon în „Marțianul”, sau Nicole Kidman în „Capcana”.

Acesta a apărut și în seriale precum Gossip Girl, Kings, Once Upon a Time și mini-seria Political Animals. Unul dintre cele mai importante filme din cariera sa este „I, Tonya”, în care îl interpretează pe Jeff Gillooly, film nominalizat la Oscar. Totodată, apare ți în filmul „The Last Full Measure” alături de Samuel L. Jackson, Ed Harris și William Hurt.

În ceea ce privește viața personală, acesta a fost surprins anul trecut alături de iubita sa, Alejandra Onieva, în vârstă de 28 de ani. Acesta povestea, în plină pandemie, că nu vede cum ar putea să părăsească New York, deși a ajuns alături de iubita sa în Ibiza. Tot atunci a fost și prima dată când cei doi s-au afișat în public, potrivit revistei VIVA! Nici la capitolul financiar, Sebastian Stan nu stă rău. Potrivit analizei efectuate de către CelebrityNetWorth, acesta are o avere estimată la 8 milioane de dolari.