Home » Life & Style » Știri mondene » Ce notă a luat Eliza Maria Iliescu, fiica celei mai bătrâne românce, la BAC. Aceasta este media generală

Ce notă a luat Eliza Maria Iliescu, fiica celei mai bătrâne românce, la BAC. Aceasta este media generală

Manolică Anca / 29.06.2022, 09:11
Ce notă a luat Eliza Maria Iliescu, fiica celei mai bătrâne românce, la BAC. Aceasta este media generală

Adriana Iliescu are multe motive de mândrie. Fiica sa Eliza, în vârstă de 17 ani, a absolvit liceul ca șefă de promoție și a reușit să treacă cu brio și de examenul de maturitate. Adolescenta și-a ales deja drumul în viață și are planuri mai de viitor. Ce medie a obținut la bacalaureat și la ce facultate vrea să se înscrie.

Eliza Iliescu, șefă de promoție a Colegiului „Dimitrie Paciurea”

Eliza Iliescu a fost, de-a lungul timpului, subiectul de discuție al multor publicații sau emisiuni TV pentru faptul că este fiica celei mai bătrâne românce care a devenit vreodată mamă. Cu toate acestea, tânăra nu s-a considerat niciodată o mică vedetă și și-a văzut mereu de drumul său în viață.

Anii au trecut și iată că Eliza a terminat liceul și nu oricum. A terminat șefă de promoție, munca depusă de-a lungul timpului dând roade din plin. Proaspăta absolventă le-a acordat un interviu celor de la Impact.ro și le-a mărturisit că nu își dorește să spună exact cu ce medie a absolvit liceul, dar că aceasta este peste 9.50, motivând că nu dorește să se laude cu acest lucru.

„Nu m-am considerat niciodată, așa cum spuneți dumneavoastră, o mică-vedetă. Dimpotrivă am fost și sunt un om normal (..) Nu-mi place să mă laud cu asta! Așa că nu vă voi spune exact media mea generală. Să zicem că e de peste 9.50!”, a spus Eliza.

Eliza Iliescu, alături de mama sa
Eliza Iliescu, alături de mama sa

Ce medie a obținut la Bacalaureat

Într-un interviu oferit tot pentru Impact.ro, ea spunea că nu simte niciun fel de emoții înaintea acestui examen important din viața sa. Și așa a și fost, pentru că era sigură pe ea și  pe forțele sale. „M-am pregătit bine pentru acest examen, așa că-l aștept încrezătoare în forțele mele. Nu am prea mari emoții!”.

Iar rezultatele au fost pe măsura așteptărilor.

„Fiica mea a luat 9,80 la Limba Română. De asemenea, a obținut alte două note mari, de peste 9.00, fiecare, una la Istorie și alta la celălalt opțional pentru care a decis în cele din urmă să dea examen”, a spus Adriana Iliescu, pentru sursa citată.

Așadar, chiar dacă nu știm care este cu exactitate media generală, ne putem da seama că este una foarte bună. În ceea ce privește planurile de viitor, se pare că Eliza este tot mai aproape să îi calce pe urme mamei sale. Aceasta se gândește să urmeze o carieră în învățământ, lucru care nu poate decât să o facă și mai mândră pe mama sa.

Eliza, fiica celei mai vârstnice românce care a devenit vreodată mamă, se va înscrie la cursurile Facultății de Litere, dar în paralel ar mai putea să urmeze și cursurile unei a doua facultăți, cel mai probabil cea de Filosofie. Reamintim faptul că Adriana Iliescu, în vârstă de 84 de ani acum, a lucrat în învățământ, fiind profesoară de limba română.