Home » Life & Style » Supă de roșii cu tăiței. Ce ingrediente să adaugi pentru un gust aparte. Rețeta simplă

Supă de roșii cu tăiței. Ce ingrediente să adaugi pentru un gust aparte. Rețeta simplă

Ileana Mladinoiu / 11.01.2022, 13:52
Supă de roșii cu tăiței. Ce ingrediente să adaugi pentru un gust aparte. Rețeta simplă

Cunoscute încă din antichitate, supele sunt necesare organismului deoarece conțin săruri minerale și vitamine care îl ajută să se dezvolte. Majoritatea supelor au și calități dietetice, sunt nutritive și ușor de digerat. Supele, la fel ca ciorbele, se prepară relativ ușor, cu condiția ca ingredientele folosite să fie asociate după toate regulile artei culinare.

Supa de roșii cu tăiței. Ingrediente și mod de preparare

Supele pot fi din legume sau legume și carne într-o mare diversitate: de linte, de pasăre, de carne de vacă, de conopidă, de roșii etc.

Pentru prepararea supei de roșii cu tăiței este important să respectați proporțiile după regulile artei culinare, momentul de procesare, dar și calitatea ingredientelor folosite.

Ingrediente supă de roșii cu tăiței:

  • 2 morcovi mari;
  • 2 cepe;
  • 1 fir de ceapă verde;
  • 1 țelină;
  • 1 păstârnac;
  • 2 rădăcini de pătrunjel;
  • 2 cartofi;
  • 2 ardei grași;
  • 1,5 kg de roșii;
  • o linguriță de zahăr (opțional);
  • pătrunjel verde;
  • sare

Mod de preparare supă de roșii cu tăiței

Se curăță toate legumele, se spală bine, se taie bucăți, cartofii cubulețe, și se pun la fiert cu 2 litri de apă fierbinte, cu puțină sare. Roșiile se fierb separat, apoi se trec prin sită. Mai pot fi opărite, curățate de coajă și trecute prin blenderul vertical până veți obține o cremă fină.

Când legumele sunt fierte se scot din supă și se pun într-un vas separat. Peste ele se pun două polonice de supă și se mixează cu blenderul, până se obține un piure.

În supă se toarnă sosul de roșii gros. Se pun apoi tăițeii scuturați de făină și se lasă să fiarbă cca 20 de minute. Când au fiert, se presară pătrunjel tocat sau țelină. Legumele fierte piure pot fi servite și la friptură.

De precizat că supa este mai puțin gustoasă servită imediat după clocotire. Lăsați-o la cald cel puțin o jumătate de oră. Aromele elementelor componente au astfel timp să se lase și să se combine.

Iarna, la supa aceasta, sunt preferate roșiile conservate, fie întregi în suc propriu, în bulion sau cuburi, pentru că cele din supermarket sunt fade. Dacă veți putea găsi roșii naturale, ar fi minunat, nu conțin conservanți. Unele gospodine folosesc suc de roșii sau bulion, dar supa nu va mai ieși la fel de cremoasă.

Cum se prepară tăițeii de casă

Ca ingrediente veți folosi:

Se prepară un aluat din aceste ingrediente care se frământă bine. Se întinde o foaie subțire și se lasă să se întărească. Se taie în 4 fâșii și pe fiecare se presară puțină făină ca să nu se lipească.

Se rulează apoi și se taie cât mai fin. Se pune jumătate din cantitatea de tăiței obținută la fiert, în apa clocotită, timp de 15-20 de minute, având în vedere că la supă își măresc volumul. Cealaltă jumătate se păstrează într-o pungă la uscat pentru a o folosi la altă supă.

Poftă bună!