Home » Life & Style » Superstiții de Halloween 2021. Ce e bine și ce e interzis să faci în această noapte

Superstiții de Halloween 2021. Ce e bine și ce e interzis să faci în această noapte

Cojocaru Cristian / 30.10.2021, 13:36
Superstiții de Halloween 2021. Ce e bine și ce e interzis să faci în această noapte

Halloween este o sărbătoare americană care s-a răspândit de-a lungul timpului la nivel global. Află ce superstiții sunt luate în considerare de Halloween și care sunt tradițiile în această noapte infricoșătoare.

Tradiții și superstiții de Halloween 2021

Ca în fiecare an, Halloween este sărbătorit la sfârșitul lunii octombrie. În acest an, această sărbătoare are loc în noaptea de 30 spre 31 octombrie, iar atât cei mici cât și cei mari așteaptă cu nerăbdare sărbătoarea înfricoșătoare. În această noapte sunt respectate diverse tradiții dar sunt luate în calcul și superstițiile care au legătură cu celebra sărbătoare.

În noaptea de Halloween, copiii sunt îmbrăcați în costume și colindă din casă în casă strigând ”ne dați sau nu ne dați”, în engleză fiind celebrul ”trick or treat”. În schimb, aceștia primesc dulciuri, însă această tradiție este originară din Evul Mediu. Atuni, erau sărbătoriți toți sfinții, astfel că cei săraci mergeau din casă în casă pentru a primi mâncare.

Această petrecere de Halloween a fost destinată în principal copiilor, dar ulterior oameni de toate vârstele au început să celebreze acest eveniment în întreaga lume. Această sărbătoare este și un bun prilej de a-i strânge pe toți cei apropiați în jurul mesei unde sunt servite gustări in dovleac dar și alte fructe ale anotimpului precum nucile.

Tradiția arată că de Halloween este bine să ai un dovleac sculptat în care se pun lumânări pentru a ține la distanță de casa ta spiritele rele. Acest dovleac are și o legendă, astfel că  povestea felinarului-dovleac începe cu un anume Jack. Acesta a decis să îi joace o farsă Satanei, convingându-l să se urce în copac. Jack a scrijelit o cruce pe copac, astfel că diavolul nu a mai putut coborî.

În momentul în care Jack a murit, acesta nu a fost primit în Rai din cauza păcatelor sale de-a lungul vieții, dar nici în Iad, pentru că l-a supărat pe diavol. Astfel, ca acesta să nu devină un spirit rătăcitor prin lume, Satana i-a dat lui Jack un tăciune aprins pentru a-și lumina drumul. Jack a pus tăciunele într-un nap scobit, actualul dovleac care se numește și ”Felinarul lui Jack”.

Nu doar dovlecii reprezintă un simbol al acestei sărbători, astfel că diferite obiecte le poți utiliza pentru a-ți împodobi casa și gradina. Dintre acestea putem enumera lumânările, fantomele, pânzele de păianje dar și costumele înfricoșătoare pe care cei mici și cei mari le poartă în noaptea de Halloween.

superstiții halloween
Initial, sarbatoarea era destinata celor mici

Floarea de rozmarin în noaptea de Halloween

Există și diferite superstiții pe care oamenii le iau în considerare în noaptea de Halloween. Astfel, fetele necăsătorite își pun o floare de rozmarin și un bănuț de argint sub pernă pentru a-și visa alesul vieții lor. Totodată, dacă în noaptea de Halloween vei auzi pași sau zgomote stranii în spatele tău, indicat nu este să te întorci pentru că ar putea fi un spirit de pe lumea cealaltă care a venit să te ia cu el.

Tot dintre superstiții face parte și zborul unui liliac prin casă sau în jurul casei în noaptea de Halloween, astfel că acesta ar indica prezența unor spirite rele în acel loc. Lumânarea care este aprinsă într-un dovleac are rolul de a ține la distanță spiritele rele, iar dacă vei observa un păianjen prin casă în nopatea de Halloween, atunci spiritul unei persoane dragi veghează asupra ta.

Se mai spune că dacă în această noapte vei participa la o cină, este de bun augur ca în timpul mesei să vorbești pentru că în acest fel vei încuraja și spiritele aflate în apropiere să se alăture mesei. În cazul persoanelor născute în această noapte, menirea acestora este de a vorbi cu spiritele rele.

Daăc în noaptea de Halloween vor bate clopotele, atunci șansele de a te întâlni cu o vrăjitoare sunt mai mari. Totodată, atunci când se pregăteau de sărbătoare, vrăjitoarele își aplicau pe piele un unguent sacru. Acest unguent le dădea senzația de zbor, iar dacă acestea erau legate, senzația era și mai puternică. Dintre lucrurile ciudate din America face parte și adoptarea pisicilor negre de Halloween, din cauza faptului că acestea ar putea fi sacrificate în cadrul unui ritual.