Home » Life & Style » Timp liber » Autoarea eseului „Cum să îți ucizi soțul”, găsită vinovată de uciderea propriului soț. Motivul șocant

Autoarea eseului „Cum să îți ucizi soțul”, găsită vinovată de uciderea propriului soț. Motivul șocant

Alexandru Cazacu / 31.05.2022, 09:44
Autoarea eseului „Cum să îți ucizi soțul”, găsită vinovată de uciderea propriului soț. Motivul șocant

În 2011, Nancy Crampton Brophy a scris un eseu, foarte popular în Statele Unite, numit „Cum să îți ucizi soțul”. Incredibil este faptul că, nu cu mult timp în urmă, un juriu din Portland a condamnat-o pentru uciderea propriului său soț. Conform presei internaționale, crima a avut loc în urmă cu patru ani. Care a fost motivul crimei, puteți afla în continuare.

Nancy Crampton Brophy, autoarea eseului „Cum să îți ucizi soțul”, găsită vinovată de uciderea propriului soț

Juriul format din 12 persoane a condamnat-o pe Nancy Crampton Brophy pentru că și-a ucis soțul prin împușcare. În vârstă de 71 de ani, autoarea eseului „Cum să îți ucizi soțul” a fost găsită vinovată de crimă de gradul doi, după ce juriul a deliberat timp de două zile cu privire la moartea lui Daniel Brophy, soțul acesteia.

În vârstă de 63 de ani, Daniel era bucătar și a fost ucis pe data de 2 iunie 2018, în timp ce se pregătea să plece la munca. Se pare că Nancy nu a arătat nicio reacție după ce a auzit verdictul. În schimb, Lisa Maxfield, unul dintre avocații autoarei, a declarat că echipa de apărare va face recurs împotriva deciziei, potrivit celor de la The Guardian.

În eseul din 2011, autoarea a detaliat diferite moduri pentru comiterea unui crime ce nu poate fi depistată. În deschidere, autoarea spune: „Ca scriitor de suspans romantic, petrec mult timp gândindu-mă la crimă și, în consecință, la procedura poliției. La urma urmei, dacă crima ar trebui să mă elibereze, cu siguranță nu vreau să petrec niciun timp în închisoare. Și permiteți-mi să spun clar pentru înregistrare, nu-mi plac salopetele și portocaliul nu este culoarea mea.”

Autoarea eseului „Cum să îți ucizi soțul”, găsită vinovată de uciderea propriului soț
Autoarea eseului „Cum să îți ucizi soțul”, găsită vinovată de uciderea propriului soț

Care ar fi fost motivul crimei

Christopher Ramra, judecătorul cazului, a exclus eseul din proces, pe motiv că acesta a fost publicat cu mai mulți ani în urmă. Totodată, juraților nu li s-a permis să ia în considerare lucrarea, însă un procuror a făcut aluzie la temele eseului fără a da un nume.

Procurorii le-au spus juraților că Nancy Crampton Brophy a fost motivată de unele probleme financiare și de o poliță de asigurare de viață, care i-ar fi adus acesteia peste 1 milion de dolari. Totuși, inculpata a spus că nu avea niciun motiv să își ucidă soțul și că problemele lor financiare au fost în mare parte rezolvate, după ce au încasat o parte din planul de economii pentru pensie al lui Daniel.

Cum și-ar fi ucis soțul

Autoarea deținea aceeași marcă și model de armă folosită la uciderea soțului său. În plus, ea a fost văzută în filmările camerelor de supraveghere în timp ce conducea către și dinspre institutul culinar la care lucra Daniel Brophy.

Se pare că Nancy și-ar fi urmărit soțul la muncă și l-ar fi împușcat cu un Glock de 9 mm. Procurorii au susținut că Crampton Brophy a cumpărat un „pistol fantomă”, un kit de asamblare a unei arme de foc imposibil de urmărit. Astfel, arma care l-a ucis pe Brophy nu a fost găsită.

Autoarea eseului „Cum să îți ucizi soțul” a negat toate acuzațiile procurorilor, susținând că situația financiară ar fi fost mai bună dacă soțul său era încă în viață.