Home » Life & Style » Timp liber » Ce conține de fapt sângele fals din filme. Secretul nebănuit al imaginii care îți dă fiori

Ce conține de fapt sângele fals din filme. Secretul nebănuit al imaginii care îți dă fiori

Alexandru Cazacu / 29.07.2021, 11:04
Ce conține de fapt sângele fals din filme. Secretul nebănuit al imaginii care îți dă fiori

În afară de decor, scenariu și montaj, machiajul este extrem de important pentru victoria unui film de calitate. Cei care sunt pasionați de filmele de groază cu siguranță s-au întrebat măcar o dată din ce este făcut sângele din aceste pelicule. Haideți să vedem ce conține sângele fals din filme.

Ce conține de fapt sângele fals din filme

Ei bine, utilizarea acestui efect artistic are un oarecare impact, iar de fiecare dată când vedem unele scene sângeroase ne întrebăm cum de reușesc oare make-up artiștii să imite atât de bine realitatea. Așadar, celebrul make-up artist de la Hollywood, Dick Smith, care a lucrat la filme precum ”The Exorcist”, a lăsat în urma lui o rețetă specială.

În lumea filmului, există multe rețete pentru sângele fals, însă acesta a fost folosit pe scena de teatru cu mult timp înainte de a fi prezent pe marile ecrane. Mai exact, un teatru a folosit pentru prima oară această invenție, dintr-un amestec faimos cu: carmin, glicerol și un agent de îngroșare.

Cu toate acestea, în timp ce producțiile din cinema au devenit din ce în ce mai populare, lucrurile s-au schimbat. De exemplu, în producții precum ”Psycho‟ sau ”Night of the Living Dead” s-a renunțat la această rețetă, după ce au descoperit că nu era atât de eficientă pentru filmele alb-negru, de la vremea respectivă, potrivit clickpentrufemei.ro.

Rețeta de sânge fals a lui Dick Smith

Ei bine, marii producători de filme știu să facă diferența între un film obișnuit și unul remarcabil. Nu mulți știu că cea mai faimoasă rețetă pentru sânge fals îi aparține celebrului make-up artist de la Hollywood, Dick Smith. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 92 de ani, însă sângele fals inventat de el a fost folosit în nenumărate filme celebre.

Rețeta lui Dick Smith este baza pentru sângele fals, de culoare roșie. Acesta a fost folosit în producții celebre de la Hollywood precum: ”Evil Dead”, ”Carrie”, ”The Exorcist”, ”The Godfather” sau ”Taxi Driver”.

Ce conține de fapt sângele fals pe care îl vedem în filme
Ce conține de fapt sângele fals pe care îl vedem în filme

Ingredientele pentru sânge fals

Ei bine, acest sânge fals nu este foarte greu de făcut, deoarece la baza rețetei stau două ingrediente simple, adică sirop de porumb și colorant alimentar. Cu toate acestea, make-up artistul Dick Smith și-a pus amprenta pe această rețetă transformând-o-o în cea mai de succes ”poțiune”. Celebrul artist în ale machiajului a mai adăugat și un conservant numit metilparaben, dar și o băutura albă cu aromă de lapte. Astfel, rețeta lui este baza multor amestecuri și a trecut cu succes peste testul timpului, fiind folosită și în zilele noastre.

Cu toate acestea, până la urmă, meșteșugul sângelui fals s-ar putea să se apropie de sfârșit, cel puțin pentru producțiile de film și televiziune. Asta deoarece din ce în ce mai mulți regizori aleg sângele CGI, făcut din pixeli. În ultima perioadă majoritatea picăturilor de sânge văzute în filme a fost creată prin acest mod. Chiar dacă are toate șansele să dispară din filme, cu siguranță sângele fals va fi folosit în continuare de entuziaștii Haloween-ului.