Home » Life & Style » Timp liber » Ce e bine să arunci din casă, la început de an, ca să atragi norocul în viața ta. Obiecte de care trebuie să scapi

Ce e bine să arunci din casă, la început de an, ca să atragi norocul în viața ta. Obiecte de care trebuie să scapi

Alexandru Cazacu / 13.01.2022, 17:22
Ce e bine să arunci din casă, la început de an, ca să atragi norocul în viața ta. Obiecte de care trebuie să scapi

Iată că am intrat în noul an și ne apropiem cu pași repezi de jumătatea lunii ianuarie. Ei bine, ar cam fi cazul să facem și o curățenie să scăpăm de lucrurile vechi. Haideți să vedem ce e bine să arunci din casă la început de an, pentru a atrage norocul. Pe lângă faptul că scapi de aceste obiecte, vei avea și mai mult spațiu liber în locuința ta.

Ce e bine să arunci din casă la început de an

Iată că au trecut Sărbătorile de Iarnă, iar odată cu noul an a cam venit vremea pentru o curățenie. După cum bine știm, fiecare nou început are nevoie și de o „purificare sufletească”, așadar și noi ne putem despărți de unele lucruri, pentru a începe un nou capitol din viața noastră.

Se pare că norocul îți va surâde dacă scapi de anumite obiecte. Află în rândurile de mai jos, ce e bine să arunci din casă la început de an. Cu această ocazie, vei face curățenie și vei avea și câteva sertare libere.

Hârtii nefolositoare

Cu siguranță, mulți dintre noi avem un sertar plin cu facturi, chitanțe și fel și fel de hârtii vechi de câțiva ani, pe care sigur nu le vom mai folosi. Ei bine, în acest an ar cam fi cazul să scăpăm de ele pentru a elibera spațiul și a face loc energiei pozitive să circule prin locuința noastră.

Oale, cratițe și tigăi vechi

Nu-i așa că și tu ai unele vase de gătit pe care nu le-ai mai folosit de nu știu când? Dacă da, atunci scapă de toate oalele, tigăile și cratițele zgâriate și ciobite. Dacă nu le-ai mai folosit de ani de zile, cu siguranță nu le vei mai folosi degrabă.

Ce e bine să arunci din casă la început de an
Ce e bine să arunci din casă la început de an

Cutiile în care pui lucrurile de care nu mai ai nevoie

Majoritatea le avem undeva într-un colț al casei! Sunt cutiile acelea unde încercăm să ascundem lucrurile nefolositoare, pe care nu ne îndurăm să le aruncăm. A venit momentul să ne facem curaj și să scăpăm de ele.

Îmbrăcămintea veche

De asemenea, există multe haine în dulapurile noastre care cu timpul s-au demodat ori nu ne mai vin. Așadar, nu are niciun rost să ocupăm spațiul din dulapuri cu ele. Dacă totuși ai rețineri și nu vrei să le arunci, poți face o faptă bună și să le donezi celor mai puțin norocoși care au nevoie de ele.

Mâncarea expirată

Totodată, poți să verifici și etichetele unor alimente pe care le-ai cumpărat în urmă cu mai mult timp. Mulți dintre noi obișnuim să facem mai multe cumpărături decât ne-am propus, iar unele dintre alimentele cumpărate în urmă cu câteva luni bune ar putea fi și acum în debara. Așa că, verifică rafturile și aruncă tot ce are termenul de valabilitate depășit.

Toate lucrurile defecte

Deși nu mai funcționează, în fiecare casă există câte un aparat ținut pe post de bibelou. Un astfel de exemplu ar putea fi ceasul acela de pe perete. Cu toate că a încetat să ticăie în urmă cu mulți ani, încă nu l-ai aruncat. Dacă mai poate fi reparat, mergi și repară-l, altfel scapă de el.

Chiar și paharele, cănile sau farfuriile ciobite și crăpate, ar trebui aruncate, chiar dacă nu ne lasă inima câteodată.