Home » Life & Style » Timp liber » Ce înseamnă când găsești aur pe stradă și ce e bine să faci imediat. Șapte dintre cele mai cunoscute superstiții din popor

Ce înseamnă când găsești aur pe stradă și ce e bine să faci imediat. Șapte dintre cele mai cunoscute superstiții din popor

Alexandru Cazacu / 15.06.2021, 09:49
Ce înseamnă când găsești aur pe stradă și ce e bine să faci imediat. Șapte dintre cele mai cunoscute superstiții din popor

Încă din vremuri de mult uitate, aurul a avut o semnificație foarte importantă, în multe civilizații fiind asociat cu soarele, lumina sau nemurirea. De asemenea, de-a lungul timpului au luat naștere și multe superstiții legate de acest metal prețios, iar una dintre ele ne spune ce trebuie să faci atunci când găsești aur. Noi vă vom prezenta în acest articol câteva superstiții legate de aur.

Ce înseamnă când găsești aur pe stradă. Cele mai cunoscute superstiții din popor

Acest metal a fost dintotdeauna unul dintre cele mai populare metale prețioase. Aurul are o semnificație foarte importantă pentru multe persoane, așadar în jurul acestuia au apărut mai multe superstiții. Iată care sunt câteva dintre cele mai cunoscute superstiții despre aur.

  • Se spune că dacă iei obiecte din aur găsite pe jos vei avea parte de ghinion. Unele persoane sunt de părere că bijuteriile de aur pierdute păstrează energia negativă a celui care le-a pierdut, așadar, luând bijuteria de pe jos le vei lua și tu. Cu toate acestea, dacă totuși ai luat aurul găsit, cei care cred în aceste lucruri spun că este bine să ții bijuteria vreme de șapte zile în agheasmă înainte de a purta.
  • O altă superstiție spune că, dacă scapi verigheta pe jos, o arunci sau o pierzi, te vei certa cu partenerul tău de viață. Ba chiar mai mult de atât, se spune că soții ar putea divorța sau că vor avea parte de certuri multe sau ghinioane mari.
  • Se pare că este bine dacă visezi aur. În funcție întâmplările din visul tău, există mai multe interpretări ale aurului. De cele mai multe ori, acest metal prețios este asociat cu evoluția spirituală și cu descoperirea propriilor calități, așadar visând aur, poate fi vorba de câștiguri financiare, noroc în dragoste sau chiar o întâlnire neprevăzută cu o persoană importantă.
Ce înseamnă când găsești aur pe stradă. Cele mai cunoscute superstiții din popor
Ce înseamnă când găsești aur pe jos. Unele dintre cele mai cunoscute superstiții

Alte superstiții legate de aur

Potrivit unei alte superstiții, nu este bine ca verighetele să fie dintr-o combinație de aur galben și alb, pentru că mirii vor divorța repede. Asta deoarece, se spune că au caractere diferite și nu vor fi niciodată una și aceeași ființă.

De asemenea, se spune că dacă porți aur și argint în același timp vei avea ghinion, din cauză că aceste două metale prețioase se resping reciproc. Argintul reprezintă lumea spirituală și liniștea sufletească, în timp ce aurul simbolizează mai mult lumea materială și luxul, se crede că aceste două metale nu funcționează bine împreună și că nu poți avea în viață și bogăție fizică și spirituală.

Este semn rău dacă pierzi un cercel de aur, având în vedere faptul că aceste bijuterii se poartă câte două. În acest caz se spune că ai putea pierde pe cineva drag sau poți atrage ghinionul și sărăcia. De asemenea, unii spun că dacă porți doar un cercel, atragi bârfele și vorbele rele.

O altă superstiție legată de aur spune că nu este bine să probezi verigheta înainte de nuntă, deoarece aduce ghinion. Cei mai superstițioși spun că este bine să probezi un alt inel.