Home » Life & Style » Timp liber » Cinci animale adorabile care te pot ucide. Rămâi surprins când o să afli ce se află pe listă

Cinci animale adorabile care te pot ucide. Rămâi surprins când o să afli ce se află pe listă

Alexandru Cazacu / 04.09.2021, 15:22

Unele animale sunt de-a dreptul adorabile. Deși sunt foarte simpatice și extrem de drăguțe, acestea pot fi și fatale. Noi ți-am pregătit în acest articol, o serie de animale care deși la prima vedere par adorabile, ele te pot ucide.

Atacurile acestor animale adorabile poate fi fatal

De multe ori, aparențele pot fi înșelătoare, iar acest lucru este valabil și în cazul unor animale. După cum spuneam, în lume există mai multe astfel de animale care, deși par gingașe și drăguțe, în realitate sunt extrem de periculoase. Află în următoarele rânduri, care sunt acestea.

Elanul

Cel mai probabil, nu v-ați fi așteptat ca acest erbivor să se numere printre cele mai periculoase animale de pe Planetă. Chiar dacă de obicei nu atacă omul, dacă sunt provocați sau dacă se simt amenințați, elanii vor riposta cu o violență ieșită din comun. Potrivit estimărilor, anual aceste mamifere fac mai multe victime omenești chiar și în comparație cu urșii.

Ursul furnicar

În ciuda dimensiunilor sale, dieta ursului furnicar este constituită doar din furnici și termite. Deși pare foarte simpatic, acest animal este foarte periculos. Asta nu doar datorită mărimii sale, ci și a ghearelor ascuțite și foarte puternice. El nu este un animal agresiv, însă nu va ezita să riposteze atunci când este amenințat. Ba chiar mai mult de atât, rănile cauzate de numai o singură lovitură a acestuia pot duce la decesul unui om. Pe de altă parte, oamenii sunt cei care îi capturează și ucid pentru carnea și blana lor.

Glutonul

Chiar dacă are trăsături similare cu cele ale jderului sau dihorului, glutonul este cu siguranță un animal pe care nu vreți să-l provocați. El are gheare ascuțite și fălci extrem de puternice și este cunoscut a fi un animal foarte curajos. Nici de lupi sau alți prădători mai mari decât el nu se teme. Ba chiar este în stare să se lupte cu aceste animale pentru hrană. În ciuda dimensiunilor sale (nu poate cântări mai mult de aproximativ 18 kg), poate doborî animale de dimensiuni mult mai mari ca el.

Cazuarul

Pe lista noastră cu animale drăguțe, dar periculoase, se află și o pasăre. Mai exact, este vorba despre cazuar, pasăre similară unui struț viu colorat. Acesta trăiește în pădurile tropicale din Australia și Noua Guinee, fiind o pasăre pașnică.

Cu toate acestea, atunci când este deranjat, cazuarul va deveni foarte agresiv. În plus, el poate atinge viteze foarte mari atunci când aleargă, așadar un om nu-i poate scăpa. Pe lângă faptul că este foarte rapidă, această pasăre are niște gheare ascuțite și foarte puternice. Ba chiar mai mult de atât, unii băștinași din Noua Guinee le folosesc ca vârfuri de suliță pentru vânătoare.

Animale care te pot ucide - Cazuarul
Animale care te pot ucide – Cazuarul

Lorisul

Dacă îl vezi pe stradă, mai că a-i lua acasă acest animal cu ochii mari și simpatic foc. Ei bine, după cum spuneam mai sus, aparențele înșală, deoarece lorisul este unul dintre puținele mamifere veninoase de pe Pământ.

În ciuda acestor lucruri, datorită aspectului său adorabil, acest animal a devenit ținta comerțului ilegal, fiind un animal de companie foarte apreciat. Cu toate acestea, el este extrem de periculos, pentru că secretă o toxină în zona membrelor superioare, pe care o poate lua în gură. Așadar, amestecată cu salivă, aceasta face ca mușcătura lorisului să fie fatală.