Home » Life & Style » Timp liber » Cum prepari acasă shaorma de pui delicioasă și sănătoasă. Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține rețeta perfectă

Cum prepari acasă shaorma de pui delicioasă și sănătoasă. Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține rețeta perfectă

Violeta Badea / 26.03.2021, 16:46
Cum prepari acasă shaorma de pui delicioasă și sănătoasă. Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține rețeta perfectă

Cum prepari acasă shaorma de pui delicioasă și sănătoasă. Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține rețeta perfectă. Cu toate că pare greu de crezut, shorma de pui poate fi un preparat sănătos. Cum este posibil? Ei bine, preparând-o acasă putem controla ingredientele, calitatea acestora și felul în care o gătim. În continuare vă vom prezenta cea mai delicioasă rețetă de shorma de pui.

Cum prepari acasă shaorma de pui delicioasă și sănătoasă

Shaorma de pui făcută în casă este alegerea perfectă pentru o masă de prânz excelentă. Acest preparat făcut chiar de noi este total diferit față de mâncarea pe care o găsim la orice colț de stradă și despre care am auzit de nenumărate ori că este nesănătoasă. Avantajul este acela că știi ce fel de carne pui și ce calitate au ingredientele pe care le-ai ales.

Shaorma de pui se poate transforma în preparatul ideal, atunci când știi exact ceea ce ai adăugat în el. În ceea ce privește gustul și savoarea acesteia, cu siguranță vor fi cel puțin la fel de delicioase ca ale unei shaorma pe care o găsim la restaurantele de tip fast-food.

Acest produs a devenit extrem de iubit la noi în țară. Conform statisticilor, românii consumă aproximativ 230.000 de shaorme pe zi. Shaorma a apărut pentru prima dată în Orientul Mijlociu, dar a reușit să se extindă foarte rapid și în Balcani. De exemplu, în Turcia poartă numele de doner, dar este același lucru și nu diferă cu nimic de shaorma clasică. În continuare vă propunem o rețetă delicioasă de shorma de pui pe care o puteți prepara foarte ușor acasă.

Shaorma de pui facuta acasa
Shaorma de pui facuta acasa

Ingrediente

  • doi piepți de pui
  • trei sau patru cartofi
  • varză proaspătă
  • o ceapă galbenă
  • doi sau trei castraveți murați
  • un pahar mic de smântână slabă
  • doi căței de usturoi
  • două linguri de ketchup
  • patru lipii de mărime medie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Iată ce trebuie să faceți pentru început. Se curăță și se feliază cartofii pe care îi veți pune la prăjit într-o tigaie, apoi vă ocupați de pieptul de pui. Acesta se prepară pe grătar, așa cum preparați carnea în mod obișnuit. Între timp, se taie legumele cât mai mărunt. După ce ați terminat totul, se adaugă într-un bol feliile de piept, dar nu înainte de a le mărunți. Într-un alt bol, se toacă mărunt usturoiul, se adaugă smântâna și se amestecă bine. Apoi, se pune sare și piper, după gust.

Pe un fund de lemn se taie varza, ceapa și castraveții. Apoi, totul este gata pentru a forma shaorma noastră de pui. Înainte de a vă apuca de asamblare, se încălzește puțin lipia pe focul mic de la aragaz, apoi se unge cu sos de usturoi și se adaugă ingredientele în această ordine: carnea, cartofii, ketchup-ul, varza, ceapa și castraveții murați.

Atenție! Lipia nu trebuie încărcată foarte mult, deoarece nu vei mai putea rula cu marginea de jos. După ce ai rulat-o și ai strâns-o bine trebuie să o îmbraci cu folie alimentară în partea de jos. Totul este gata. Spor la treabă și poftă bună!