Home » Life & Style » Timp liber » Dumitru Dragomir – viața și cariera. Ce pensie încasează fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal

Dumitru Dragomir – viața și cariera. Ce pensie încasează fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal

Alexandru Cazacu / 06.12.2021, 14:12
Dumitru Dragomir – viața și cariera. Ce pensie încasează fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal

Cu siguranță, majoritatea românilor au auzit de Dumitru Dragomir, mai ales datorită activității sale în fotbalul românesc. În vârstă de 75 de ani, el a fost om politic (deputat între anii 2000 și 2008), dar și de fotbal, deținând pentru o lungă perioadă și funcția de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Află în acest articol mai multe detalii despre viața și cariera lui Dumitru Dragomir.

Viața și cariera lui Dumitru Dragomir

Născut la 30 mai 1946, marea pasiune a lui Dumitru Dragomir este fotbalul. În anul 1982, „Mitică de la Ligă” a absolvit Școala de antrenori de fotbal. Ulterior, în 1998, el a absolvit Academia de Studii Economice din Capitală, iar printre școlile terminate se numără și o școală tehnică postliceală de construcții hidrotehnice.

În ceea ce privește cariera s-a în fotbal, Dumitru Dragomir a devenit președintele clubului Chimia Râmnicu Vâlcea în 1977, după care vreme de 10 ani s-a perindat la conducerile altor echipe de fotbal, cum ar fi Viitorul Scornicești și FCM Brașov. De asemenea, între 1987 și 1989, Mitică Dragomir a condus echipa de fotbal a Miliției (Victoria București).

Ei bine, Dragomir stat o perioadă de șapte luni după gratiile Penitenciarului Rahova, în 1989, fiind condamnat în dosarul ”Victoria” pentru abuz în serviciu contra intereselor obștești.

În caz că nu știați deja acest lucru, Dumitru Dragomir este prezent în structurile Ligii Profesioniste de Fotbal încă de la înființarea acesteia, în 1992. Inițial a fost vicepreședinte, însă după retragerea lui Mircea Anghelescu, în 1996, el a devenit președintele LPF. De atunci, Dumitru Dragomir a mai avut alte trei mandate la conducerea Ligii.

Cariera politică

După cum spuneam și la începutul articolului, între 2000 și  2008, Dumitru Dragomir a ocupat funcția de deputat din partea PRM. De asemenea, în 2004, „Mitică de la Ligă” a candidat și pentru funcția de primar general la alegerile locale din Capitală.

Cu toate acestea, în 2008, Dragomir a decis să părăsească Partidul România Mare. Se pare că motivul a fost cota scăzută la care se afla partidul la vremea respectivă, sub pragul electoral. Ulterior, el a vrut să se în PD-L, însă a fost refuzat.

Ce pensie are Dumitru Dragomir
Ce pensie primește de la stat Dumitru Dragomir

Ce pensie încasează Dumitru Dragomir

Deși nu mai este președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir încă este la curent cu tot ce se întâmplă în fotbalul românesc. Potrivit digisport.ro, „Mitică de la Ligă” susține că nu se atinge de banii încasați de la stat. Nu cu mult timp în urmă, el a recunoscut ce valoare are pensia pe care o primește.

„Eu mereu am spus adevărul, pentru că nu știu să mint. Așa că nu am de ce să mă feresc nici acum. Am o pensie de aproximativ 120 de milioane de lei și mai aveam o pensie de 7.200 de lei, pensia specială din Parlament, dar pe care mi-au tăiat-o acum jumătate de an.

Oricum, nici de acești bani, v-am spus, cam 120 de milioane, nu mă ating”, a spus Dumitru Dragomir, la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, potrivit digisport.ro.

Dumitru Dragomir este căsătorit de mai bine de 55 de ani cu Vica, fost cadru didactic. Cei doi au împreună un fiu, Bogdan. Din nefericire, primul născut al familiei Dragomir (Manuel) a trecut în neființă în anul 1987.