Home » Life & Style » Timp liber » Marea în care nu s-a înecat nimeni niciodată. Care este de fapt motivul

Marea în care nu s-a înecat nimeni niciodată. Care este de fapt motivul

Alexandru Cazacu / 06.11.2021, 10:11
Marea în care nu s-a înecat nimeni niciodată. Care este de fapt motivul

Natura este uimitoare și ne surprinde de fiecare dată prin minunatele sale creații. Deși poate părea incredibil acest lucru, pe continentul asiatic există o mare unde chiar și cei care nu au învățat să înoate aproape că nu pot să se înece. Care este motivul și despre ce mare este vorba, veți afla în continuarea acestui articol.

Marea în care nu s-a înecat nimeni niciodată

Mai exact, este vorba despre Marea Moartă. Aceasta est situată în vestul Asiei, formând granița naturală dintre, Cisiordania, Iordania și Israel. Cu o suprafață de aproximativ 810 kilometri pătrați, Marea Moartă nu are legătură cu alte mări și este, de fapt, un lac.

În anul 2011, salinitatea apei acestei mări a ajun la aproximativ 34%, fiind unul dintre corpurile de apă cu cea mai mare salinitate din lume. Ba chiar mai mult de atât, apa Mării Moarte este de aproape 10 ori mai sărată decât cea a oceanului planetar.

Motivul pentru care este greu să te îneci în Marea Moartă

Ei bine, deoarece salinitatea acestei mări este extrem de ridicată, oamenii nu se pot scufunda, potrivit shtiu.ro. Dacă e să ne luăm după legile fizicii, corpurile care ajung în apa Mării Moarte încetează să se mai scufunde în momentul în care au o masă de apă egală cu masa lor.

Cu toate acestea, faptul că nu poți pune piciorul pe pământ este foarte periculos, pentru că atunci când o persoană este pe cale să se înece, singura modalitate de a se salva este să pună picioarele pe pământ.

Deși este foarte greu să te îneci în Marea Moartă (nu se cunoaște niciun caz în care cineva ar fi murit înecat aici), există multe șanse ca o persoană să se intoxice din cauza cantității foarte mari de sare înghițită.

Marea din lume în care nu s-a înecat nimeni niciodată
Marea din lume în care nu s-a înecat nimeni niciodată. Care este de fapt motivul

Cum și când și-a primit Marea Moartă denumirea

Potrivit India Today, inițial această mare era numită „lacul sărat”, evident, datorită salinității sale. Cu toate acestea, în perioada Imperiului Roman, vizitatorii Iudeei au început să se refere la mare drept ”Marea Moartă”, pentru că aceste ape erau lipsite de orice formă de viață, fie că vorbim despre sau animale. Așadar, aici nu există teama de rechini, iar majoritatea turiștilor se bucură de o baie bogată în minerale și de tratamente cu nămol benefice pentru organism.

Din punct de vedere Biblic, Marea Moartă era un loc de refugiu pentru regele David. De fapt, aceasta a fost una dintre primele stațiuni balneare din lume (pe vremea lui Irod cel Mare), potrivit sursei citate. De asemenea, de-a lungul vremii Mare Moartă a fost și furnizorul unei game largi de produse, de la balsamuri pentru mumificarea egipteană până la potasiu pentru îngrășăminte.

Ei bine, toate acestea au contribuit la mitul că oamenii nu se pot îneca în Marea Moartă. Este adevărat că nu se pot îneca în mod convențional, deoarece cu cât apa este mai sărată, cu atât devine mai densă. În apă densă, sărată, este mai greu pentru o persoană să se înece ,atunci când cea mai mare parte a corpului acesteia plutește deasupra apei.