Home » Life & Style » Timp liber » Primul oraș vegetarian din lume, prin lege. De ce a fost interzisă carnea aici

Primul oraș vegetarian din lume, prin lege. De ce a fost interzisă carnea aici

Alexandru Cazacu / 09.11.2021, 10:07
Primul oraș vegetarian din lume, prin lege. De ce a fost interzisă carnea aici

Fiind cunoscut ca unul dintre cele mai sacre orașe de pe glob, Varanasi este capitala spirituală a Indiei. Anual, acesta atrage nenumărați turiști, fiind un adevărat paradis pentru vegetarieni. Haideți să vedem de ce a fost interzisă carnea în acest oraș.

Primul oraș vegetarian din lume, prin lege

În ultima vreme, din ce în ce mai mulți bucătari și specialiști în gastronomie din întreaga lume se inspiră din tradiția culinară din Varanasi, recreând aromele de aici în restaurantele lor, potrivit celor de la BBC. Evident, într-o țară care este 80% hindusă și 20% vegetariană, în India mâncărurile fără carne sunt prezente pretutindeni.

Cu toate acestea, bucătăria vegetariană din Varanasi este cu adevărat uimitoare, mai ales pentru felul în care specialitățile sattvice și vegetariene sunt influențate de spiritualitate. În ceea ce privește un meniu sattvic, acesta respectă principiile ayurvedice și este caracterizat cele mai stricte standarde de vegetarianism prescrise de Sanatana dharma, o formă absolută de hinduism. În consecință, este interzisă folosirea cepei și a usturoiului la gătit, deoarece se crede că aceste legume cresc furia și agresivitatea.

Până nu cu mult timp în urmă, restaurantele din acest oraș aveau în meniu carne, pentru a satisface turiștii occidentali și hindușii non-vegetarieni. Cu toate acestea, în 2019, guvernul hindu-naționalist a interzis comercializarea și consumul de carne în jurul templelor și siturilor de patrimoniu din Varanasi. Ei bine, datorită acestui lucru, restaurantele au început să ofere rețete locale vegetariene și sattvice foarte vechi, care înainte nu erau disponibile pentru turiști.

Primul oraș vegetarian din lume, prin lege. De ce a fost interzisă carnea în acest loc
Primul oraș vegetarian din lume, prin lege. De ce a fost interzisă carnea în acest loc

Pentru majoritatea localnicilor consumul de carne este de neconceput

Majoritatea hindușilor din Varanasi au în casă câte un altar dedicat lui zeului Shiva. Ei bine, pentru acești localnici, consumul de carne este de neconceput. Pentru cei care doresc să obțină mântuirea, a fi sattvic este o prioritate, pentru că ei sunt de părere că sufletul lor va suferi la fel ca animalele ucise.

Potrivit Abhishek Shukla, un preot (shastri) al templului Kashi Vishwanath, atât carnea, cât și usturoiul și ceapa exacerba tendințele tamasice (opuse celor sattvice), fiind astfel dificil pentru oameni să se concentreze și să aibă o judecată mai bună.

Orașul vegetarian Varanasi este vizitat anual de milioane de turiști din întreaga lume

Potrivit bucătarilor locali, interzicerea consumului de carne din 2019 a stimulat creativitatea în rândul unei noi generații de bucătari din Varanasi. Ei bine, înainte de pandemie, milioane de turiști veneau la Varanasi, în fiecare an. Așadar, guvernul indian a anunțat recent că va începe să elibereze vize călătorilor internaționali începând din noiembrie. În timp ce unii dintre vizitatori pot veni în căutarea mântuirii spirituale, alții vin pentru preparatele culinare vegetariene.

De asemenea, pentru majoritatea hindușilor, Varanasi este capitala paanului (frunza de betel). Această frunză este de obicei savurată la sfârșitul unei mese, pentru că ajută digestia și împrospătează respirația. La tarabele din oraș putem găsi fel și fel de preparate vegetariene, precum gemul de petale de trandafir, nuci areca și tei stins pe frunza proaspătă de betel.