Home » Life & Style » Timp liber » Top 5 cele mai diabolice femei din lume care au marcat istoria omenirii. Ce fapte cumplite au comis. Toate proveneau din familii bogate

Top 5 cele mai diabolice femei din lume care au marcat istoria omenirii. Ce fapte cumplite au comis. Toate proveneau din familii bogate

Alexandru Cazacu / 12.07.2021, 10:54
Top 5 cele mai diabolice femei din lume care au marcat istoria omenirii. Ce fapte cumplite au comis. Toate proveneau din familii bogate

Chiar dacă bărbații ”conduc” atunci când vine vorba despre cele mai cumplite fapte din istorie, au existat și unele femei care au ieșit în evidență prin pornirile lor malefice. Află în continuare care au fost unele dintre cele mai diabolice femei din lume și ce fapte teribile au comis acestea.

Cele mai diabolice femei din lume care au marcat istoria omenirii. Ce fapte cumplite au comis

După cum spuneam, de-a lungul timpului au existat destule femei care au reușit să intre în istorie datorită cruzimii lor. Ba chiar mai mult de atât, se pare că majoritatea dintre acestea erau puternice și bogate, dar și deosebit de frumoase. Iată care sunt unele dintre cele mai diabolice femei din istorie.

Bloody Mary

Deși ”Bloody Mary” ne poate duce cu gândul la celebra băutură, sintagma vine de la Regina Maria I a Angliei, cunoscută și sub numele de Maria I sau de Maria Tudor. Ei bine, aceasta este considerată a fi una dintre cele mai diabolice femei din istorie. Ea a fost singurul copil al regelui Henry al VIII-lea și al Catarinei de Aragon, fiind încoronată după moartea lui Edward al VI-lea. După cum spuneam, regina Maria I a Angliei a rămas în istorie pentru cruzimea sa față de protestanți, primind porecla ”Bloody Mary”. Mulți dintre liderii protestanți au fost executați din ordinul ei, iar alți 800 au fugit din țară, putând să se întoarcă abia după moartea ei.

Elisabeta de Bathory

Elisabeta Bathory a fost supranumită ”Contesa Dracula”, fiind considerată cea mai sângeroasă criminală în serie din istoria Ungariei. Potrivit legendei, aceasta făcea baie în sângele fetelor tinere pentru a se bucura de tinerețe veșnică. Vreme de aproximativ 25 de ani, foarte multe tinere care au venit să muncească la castel, au dispărut fără urmă. Cu toate că au fost găsite cadavre mutilate și arse, contesa nu a fost niciodată judecată datorită statutului său.

Vera Renczi

Ei bine, în topul nostru se află și o româncă. Mai exact, este vorba de Vera Renczi care a ucis nu mai puțin de 35 de bărbați. Se pare că, două dintre victime i-au fost soți, iar ceilalți bărbați, amanți. În subsolul casei femeii, oamenii legii au găsit cele 35 de cadavre, pe fiecare sicriu fiind etichete cu numele acestora.

Supranumită ”Văduva Neagră”, Vera avea o masă cu un scaun în mijlocul camerei cu sicrie unde stătea adesea la un pahar de șampanie. Ba chiar mai mult de atât, într-unul dintre sicrie se află chiar fiul acesteia, pe care l-a ucis pentru că aflase secretele ei înfiorătoare. Femeia a fost pedepsită la închisoare pe viață, însă a murit câțiva ani mai târziu de schizofrenie.

Cele mai diabolice femei din lume care au marcat istoria omenirii
Cele mai diabolice femei din lume care au marcat istoria omenirii

Irma Grese

Faptele acesteia au șocat o lume întreagă. Irma Grese a lucrat în lagărul de concentrare Ravensbrück, Auschwitz și Bergen-Belsen, ca gardian. Sarcinile acesteia de serviciu presupuneau să ucidă prizoniere evreice cu ajutorul câinilor antrenați și înfometați, să le împuște se să le hărțuiască sexual. Tot Irma era și cea care le selecta pentru camera de gazare. Aceasta este considerată una dintre cele mai diabolice femei din istorie, fiind condamnată în anul 1945 pentru uciderea a 30.000 de femei evreice.

Mary Ann Cotton

Englezoaica Mary Ann Cotton s-a căsătorit la 20 de ani cu William, împreună cu care a avut cinci copii. Ei bine, aceștia au început să moară pe rând, patru dintre ei de de febră gastrică și dureri de stomac. Ulterior, soții s-au mutat, însă tragedia i-a urmat, William decedând în cele din urmă. Cu toate acestea, Mary s-a recăsătorit, a mai făcut trei copii care au murit și ei din cauza aceleiași afecțiuni. Până când a fost prinsă, criminala avea la activ trei soți, un iubit, un prieten, mama și 12 copii, otrăviți cu arsenic.