Home » Politică » Cum a fost înlăturată Viorica Dăncilă din PSD. Trădarea a venit din propriul partid

Cum a fost înlăturată Viorica Dăncilă din PSD. Trădarea a venit din propriul partid

Manolică Anca / 13.04.2022, 16:11
Cum a fost înlăturată Viorica Dăncilă din PSD. Trădarea a venit din propriul partid

La sfârșitul lunii martie a acestui an, fostul premier al României anunța că a decis să plece din PSD și că s-a înscris într-o nouă formațiune politică. Decizia a fost una grea de luat, având în vedere că adunase 26 de ani de carieră alături de social democrați. Recent, Viorica Dăncilă a dezvăluit cum a fost înlăturată din PSD.

De ce nu mai face parte Viorica Dăncilă din PSD

Viorica Dăncilă, fostul premier al României, a ales să plece din PSD și să se alăture unei noi formațiuni politice. Anunțul a venit pe 29 martie 2022, printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook. Ea a spus că revine pe scena politică, dar nu la PSD așa cum o știa toată lumea de aproape 26 de ani, ci va face parte dintr-un partid nou înființat.

Este vorba despre partidul NOI, Națiune Oameni Împreună, despre care fosta social democrată spune că este o formațiune din care fac parte oameni „tineri, dar valoroși”. Atunci ea motiva că nu mai rezona cu deciziile actualei conduceri, iar în noua formațiune politică a găsit multe valori la care aderă. Recent, însă, fostul lider PSD a dezvăluit că „trădarea a venit din propriul partid”.

„Este un moment neplăcut pentru mine. Sper să nu îl mai trăiesc. Problema a venit din propriul partid. Nu pot să acuz PNL sau alt partid, pentru că trădarea a venit din propriul partid.

Dar nu vreau să discut despre asta, nu m-am reîntors în politică pentru a ataca alţi lideri politici sau alte partide, ci pentru că ştiu că pot veni cu soluţii şi să ofer o altă alternativă de a face politică. Vreau un nou început pentru politica românească. Mai mult consens şi mai multă unitate în politică şi nu numai”, a declarat Viorica Dăncilă, pentru DC News.

Totodată, Dăncilă s-a arătat încrezătoare în viitor și spune că noul său partid este unul patriotic, cu credință autentică. Aici nu există loc de înverșunare, jigniri sau răutăți.

„În obiectivele partidului, în statutul partidului, se spune că suntem un partid patriotic şi cu credinţă autentică. Atunci când ai credinţă nu eşti înverşunat, nu jigneşti cu mare uşurinţă, nu faci mult rău.

Credinţa presupune iertare şi iubire. Eu am iertat tot ce s-a întâmplat şi vreau să îmi arăt iubirea pentru ţară şi oameni”, a mai declarat aceasta.

Viorica Dăncilă a fost aleasă în funcția de președinte al partidului NOI
Viorica Dăncilă a fost aleasă în funcția de președinte al partidului NOI

Viorica Dăncilă a fost aleasă în funcția de președinte al Partidului „Naţiune Oameni Împreună – Noi”

Fostul prim-ministru al României, Viorica Dăncilă, a fost aleasă marţi preşedintele noului partid din care face parte de la sfârșitul lunii martie. Ea a primit 247 de voturi „pentru” din cele 251 valabil exprimate la primul congres al acestei formaţiuni politice. Totodată, Francesco Şerban a fost ales preşedinte executiv al partidului NOI, iar Cornelia Boloş – secretar general.

În discursul rostit în cadrul congresului, Dăncilă a transmis că a ales să revină pe scena politică pentru a crea consens şi pentru a înlocui interesul personal şi cel de partid cu interesul naţional.

Formațiunea politică nou înființată a fost înregistrată definitiv în registrul partidelor politice la data de 13 ianuarie 2022, conform Tribunalului București.