Home » Meteo » Prognoza meteo 29 martie-11 aprilie 2021. Ce se întâmplă cu vremea în România. Fenomen neobișnuit

Prognoza meteo 29 martie-11 aprilie 2021. Ce se întâmplă cu vremea în România. Fenomen neobișnuit

Alexandru Cazacu / 29.03.2021, 18:19
Prognoza meteo 29 martie-11 aprilie 2021. Ce se întâmplă cu vremea în România. Fenomen neobișnuit

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza pentru intervalul 29 martie – 11 aprilie. Se pare că în următoarele două săptămâni vremea va fi schimbătoare în toate regiunile din țară.

Prognoza meteo 29 martie-11 aprilie 2021

Începutul lunii aprilie ne aduce o vreme schimbătoare de la o zi la alta. Temperaturile mai decât cele normale pentru această perioadă vor alterna cu cele mai scăzute, iar după 2 aprilie precipitațiile își vor face apariția pe alocuri. Așadar, dacă până în primele 2-3 zile ale intervalului valorile maxime vor fi stabile, vor urma zile în care putem trece de la 18-22 grade la temperaturi mai scăzute decât cele normale, de 12-15 grade.

Prognoza meteo 29 martie-11 aprilie – Banat

Potrivit meteorologilor ANM, în prima parte a intervalului de referință, vremea se va încălzi treptat, așadar temperatura aerului va crește de la valori sub normele pentru această perioadă, la început (maxime de 12-14 grade și minime de 3-5 grade) la o medie a valorilor din timpul zilei de 18-20 de grade și a celor nocturne de 6-8 grade Celsius, peste cele specifice acestui interval.

Însă, din 3 aprilie până la sfârșitul celor două săptămâni ale intervalului sunt estimate oscilații termice destul de importante, astfel că zilele cu maxime în medie de 18…22 de grade vor alterna cu zile mai reci cu valori la amiază de 12…15 grade. În tot acest interval, valorile minime vor fi de 3…8 grade. Până pe 1 aprilie, va ploua mai puțin, precipitațiile fiind slabe și pe arii mici. Pe 2 aprilie vor apărea local averse și descărcări electrice, iar până la sfârșitul intervalului va crește probabilitatea de ploi temporare.

Vremea în Crișana

De asemenea, în această regiune, între 30 martie și 2 aprilie, temperaturile vor semnala o creștere treptată și vor ajunge la valori maxime de 17-19 grade celsius, iar cele minime nocturne vor vi cuprinse între 5 și 8 grade. Începând din 3 aprilie până la sfârșitul intervalului vor fi oscilații de temperatură. Astfel, în zilele calde temperaturile vor urca până la 18-22 de grade, iar în zilele reci acestea pot ajunge la 12-15 grade.

Precipitațiile vor fi slabe și pe arii restrânse până la 1 aprilie, iar din data de 2 aprilie vor apărea local averse însoțite de descărcări electrice. Ulterior, până la sfârșitul intervalului probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată.

Prognoză meteo pentru Transilvania

La începutul intervalului, vremea va fi mai rece decât normal în această perioadă. Astfel, ziua valorile se vor afla în medie în jurul a 10…13 grade, iar noaptea minimele vor fi negative în cea mai mare parte a regiunii. La data de 2 aprilie temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale, cu maxime de 15…19 grade și minime de 2…6 grade.

Ulterior, la fel ca și în celelalte regiuni zilele calde, când temperaturile vor ajunge la 15…20 de grade, vor alterna cu altele mai reci cu valori mai mici decât cele specifice pentru prima decadă a lunii aprilie (11…14 grade).

Până în data de 2 aprilie precipitațiile vor fi slabe, pe arii restrânse. Ulterior, probabilitatea pentru ploi temporare va fi mai ridicată.

Vremea în Maramureș

În primele zile ale intervalului, temperatura va crește treptat până la valorile specifice perioadei din an. Așadar în 2 aprilie se vor înregistra maxime de 14…16 grade și minime de 2…6 grade. Ulterior, până la finalul celor două săptămâni, vor alterna zilele calde (cu temperaturi de diurne de 17-20 de grade cu cele mai reci, cu temperaturi de 11…14 grade.

Până pe 1 aprilie, precipitațiile slabe își vor face apariția pe alocuri, iar regimul pluviometric va fi unul deficitar. În data de 2 aprilie vor fi local manifestări de instabilitate atmosferică, iar până la sfârșitul intervalului probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată.

Vremea în Moldova

În această regiune vremea se va încălzi semnificativ până la data de 2 aprilie, când temperaturile pot ajunge chiar și la  17…20 de grade la amiază și 4…7 grade noaptea. Cu toate acestea, în perioada 3-11 aprilie, este estimată o alternanţă a zilelor calde (în medie cu 17…20 de grade în orele amiezii) cu perioade mai reci când pot fi valori de 11…14 grade. Minimele nocturne vor fi în general de 4…7 grade.

Până în data de 2 aprilie, regimul pluviometric va fi deficitar. Însă, ulterior, vor fi și perioade cu probabilitate de ploaie mai ridicată.

Cum va fi vremea în România în perioada 29 martie-11 aprilie
Cum va fi vremea în România în perioada 29 martie-11 aprilie

Dobrogea

Începutul intervalului de referință va fi mai rece decât normalul pentru această perioadă, când ziua vor fi maxime de 9…12 grade și minime de 2…5 grade. Cu toate acestea, vremea se va încălzi semnificativ în 2 aprilie când termometrele vor înregistra la amiază valori de 15…18 grade. Apoi, până spre sfârșitul intervalului, vor alterna zilele calde (cu valori diurne de 16…21 de grade) cu perioade mai reci, cu temperaturi de 12…15 grade. Minimele termice vor fi în general de 4…8 grade.

Ploile își vor face apariția local și temporar, la începutul intervalului. Iar după data de 3 aprilie, vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată de precipitații.

Prognoza meteo 29 martie-11 aprilie – Muntenia

De asemenea, temperaturile vor fi în creștere treptată între 30 martie și 2 aprilie, când valorile diurne vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade și cele nocturne vor fi de 3…5 grade, peste cele climatologic specifice. Însă, începând din 3 aprilie și până la sfârșitul intervalului de referință sunt estimate oscilații termice destul de importante.

Precipitațiile vor fi slabe și pe arii restrânse până la data de 3 aprilie, apoi vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată de ploi care pot fi în general moderate cantitativ.

Vremea în Oltenia

La începutul intervalului, valorile termice se vor situa în jurul celor apropiate de normalul perioadei, când ziua vor atinge 14…16 grade, iar noaptea 3…5 grade. Ziua de 2 aprilie va fi caracterizată de o vreme caldă, cu temperaturi de 19…21 de grade la amiază. Din 3 aprilie până la sfârșitul intervalului sunt estimate oscilații. Așadar, astfel că zilele calde (cu maxime în medie de 18…20 de grade) vor alterna cu perioade mai reci (cu valori diurne de 13…15 grade).

Precipitațiile își vor face apariția pe arii restrânse până la data de 2 aprilie, iar pe alocuri se vor semnala ploi slabe și trecătoare. Apoi, vor mai fi și perioade cu o probabilitate mai ridicată pentru ploi care pot fi local moderate cantitativ.