Home » Meteo » Prognoza meteo 6 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion, în România

Prognoza meteo 6 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion, în România

Alexandru Cazacu / 06.12.2021, 12:40
Prognoza meteo 6 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion, în România

Prognoza meteo 6 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022. Specialiștii ANM ne aduc estimările meteorologice pentru vremea de Crăciun și de Revelion. Se pare că în prima jumătate a lunii decembrie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an, însă ulterior vor reveni la normal. Află în continuarea acestui articol cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni.

Prognoza meteo 6 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022. Cum va fi vremea de Sărbători

Potrivit meteorologilor, temperaturile cresc la începutul primei săptămâni ale intervalului de prognoză, în special în regiunile sudice. Cu toate acestea, în unele regiuni va fi frig și își vor face apariția precipitațiile mixte și ninsorile. Haideți să vedem cum va fi vremea în România, în următoarele patru săptămâni. Ce spun specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie despre vremea de Crăciun și de Anul Nou.

Meteo săptămâna 6 – 13 decembrie 2021

După cum spuneam, pentru prima săptămână de prognoză meteorologii estimează temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă a anului, în cea mai mare parte a țării. cu toate acestea, o abatere termică pozitivă mai accentuată va fi în regiunile de sud-est a teritoriului.

În ceea ce privește precipitațiile, în regiunile vestice și nord-vestice, regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară, însă va fi excedentar, mai ales în zona Carpaților de Curbură, după cum spun meteorologii.

Vremea în săptămâna 13 – 20 decembrie 2021

Potrivit meteorologilor ANM, în cea de-a doua săptămână a intervalului, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice perioadei, în toate regiunile țării. Totodată, la nivelul întregii țări, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în zonele de munte.

Cum va fi vremea de Sărbători
Prognoză meteo pentru perioada 6 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022. Cum va fi vremea de Crăciun și de Anul Nou

Prognoză meteo pentru săptămâna 20 – 27 decembrie 2021

Ei bine, iată că am ajuns și la zilele de Crăciun când, potrivit meteorologilor, valorile termice medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă din an, în toate regiunile țării. Din punct de vedere al precipitațiilor, specialiștii estimează un regimul pluviometric în general apropiat de cel normal pentru acest interval. Cu toate acestea, o tendință ușor deficitară va fi în regiunile vestice și local în cele centrale și de sud-est.

Cum va fi vremea în săptămâna 27 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022

La finele anului curent și la început de 2022, temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării. De asemenea, pentru această săptămână, meteorologii anunță cantități de precipitații apropiate de cele normale, în toate regiunile României.

Vreme caldă în Capitală

La începutul acestei săptămâni vremea continuă să se încălzească în București, iar valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, ne spun meteorologii. Totodată, în Capitală cerul va fi temporar noros, iar ploile slabe își pot face apariția, mai ales în cea de-a doua parte a intervalului. Vor fi condiții de vânt slab și moderat, iar valorile termice maxime ale zilei de luni se vor situa în jurul a 10 grade Celsius, iar cele minime vor fi de 6 – 7 grade. De asemenea, dimineața pot apărea și condiții de ceață.