Home » Sport » Câți bani a câștigat Simona Halep, în 2019, la Wimbledon. Suma colosală obținută de sportiva româncă

Câți bani a câștigat Simona Halep, în 2019, la Wimbledon. Suma colosală obținută de sportiva româncă

Manolică Anca / 24.06.2022, 13:37
Câți bani a câștigat Simona Halep, în 2019, la Wimbledon. Suma colosală obținută de sportiva româncă

Simona Halep a încheiat perfect sezonul pe iarbă în anul 2019. După un parcus fabulos la cel de-al treilea Grand Slam al anului, ea a jucat o finală istorică în compania Serenei Williams, pe care a învins-o cu 6-2 6-2. A fost unul dintre cele mai bune meciuri din carieră, Simona devenind prima româncă ce a câștigat titlul la proba de simplu. Iată câți bani a câștigat Simona Halep, în 2019, la Wimbledon.

Simona, regină la Wimbledon, în 2019

Simona Halep a avut un parcurs perfect la Wimbledon 2019, învingând-o în marea finală pe Serena Williams. Românca a obţinut atunci al doilea său titlu de Grand Slam din carieră după unul dintre cele mai bune meciuri din viața sa. Un dublu 6-2, după doar 55 de minute în faţa fostului lider mondial.

Simona, care era numărul șapte mondial la acea vreme, a pierdut un singur set în drumul către al doilea titlu de Grand Slam, în faţa Mihaelei Buzărnescu, în turul doi. Și-a adăugat, astfel, al doilea titlu de Mare Şlem în palmares, primul fiind câştigat în 2018, la Roland Garros.

De partea cealaltă, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare din istoria tenisului, are în palmares şapte titluri la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016) şi 23 de Mare Şlem în carieră.

Câți bani a câștigat Simona Halep la Wimbledon 2019

Simona Halep și-a adăugat în 2019 al doilea titlu de Grand Slam în palmares, care i-a adus, desigur, și un cec fabulos. Câștigătorii probelor de simplu de la Wimbledon 2019 au fost recompensați în mod egal de organizatori, Simona încasând 2,35 milioane de lire sterlina. Acesta este, totodată, cel mai mare premiu pe care Simona Halep l-a încasat la un turneu în circuitul WTA.

Deși Simona Halep era cotată cu șanse minime de a câștiga turneul, sportiva a avut un parcurs excepțional, eliminând, rând pe rând, nume mari din cursă.

Serena Williams, învinsă fără drept de apel în finală, a plecat și ea acasă cu un cec semnificativ, de 1,17 milioane de lire sterline.

Simona Halep luptă pentru un nou titlu de Grand Slam la Wimbledon 2022

Mai este puțin și începe al doilea Grand Slam al anului, pe iarba de la Wimbledon 2022. Anul acesta, turneul este programat între 27 iunie și 10 iulie, iar Simona Halep (locul 19 WTA) se numără printre favoritele la câștigarea trofeului.

Vineri, 24 iunie, a avut loc tragerea la sorți, iar Simona Halep a aflat pe cine va întâlni în primul tur. Este vorba despre Karolina Muchova (25 de ani, 82 WTA), cu care joacă pentru prima dată într-un meci oficial. Muchova a fost de două ori sfertfinalistă la turneul londonez, în 2019 și 2021.

La ediția din 2022 a turneului de Mare Șlem de pe iarbă, șapte românce au reușit să ajungă pe tabloul principal. Simona Halep este cap de serie numărul 16, iar alături de ea vor intra în competiție Sorana Cîrstea (cap de serie 21), Elena-Gabriela Ruse, Irina-Camelia Begu, Ana Bogdan, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu.

Important de menționat este că Simona Halep se află pe aceeași parte de tablou cu liderul mondial Iga Swiatek, cea care are un parcurs excepțional în acest an, pe care ar putea s-o întâlnească în faza semifinalelor.