Home » Știri » Amenajarea biroului de acasă. 5 recomandări prețioase

Amenajarea biroului de acasă. 5 recomandări prețioase

Ileana Mladinoiu / 16.03.2021, 12:28
Amenajarea biroului de acasă. 5 recomandări prețioase

Odată cu pandemia de Covid-19, telemunca a intrat în viața de zi cu zi a multora dintre noi. Dar munca de acasă nu este deloc ușoară, lucrătorii independenți, de exemplu, o știu foarte bine. Ideal este, desigur, să aveți o cameră specială, „un birou” în care să vă dedicați sarcinilor, izolându-vă de înteruperile colegilor sau ale șefilor. Marea problemă o constituie faptul că nu toate locuințele au spațiu necesar pentru asta. Mai jos propunem idei care să vă ajute în munca de acasă.

5 idei de amenajare a biroului de acasă

1.Alegerea biroului potrivit

Fiindcă veți petrece mult timp acolo, biroul dvs. ar trebui să fie funcțional și ergonomic. Acesta este motivul pentru care lucrul la orice model de sistem IT ar putea să nu funcționeze pe termen lung. Înălțimea și confortul scaunului, poziția brațelor și poziția ecranului contează, pentru că durerile de spate și tendinita sunt din păcate din ce în ce mai frecvente.

De aceea, vi se recomandă un birou reglabil pe înălțime și un scaun reglabil ca să găsiți cea mai bună poziție. Mai mulți profesioniști independenți spun că nu se pot descurca fără un al doilea ecran, așa că biroul ar trebui să fie suficient de mare, pentru a muta cu ușurință mouse-ul, plus pentru a avea la îndemână cele necesare (pixuri, agende, fișe de lucru etc.).

Idei pentru amenajarea biroului de acasă
Idei pentru amenajarea biroului de acasă

2.Alegerea locul în care veți lucra

Este posibil să lucrați oriunde doar cu un laptop. Pe canapea sau la masa din bucătărie, de exemplu. Gândiți-vă că nu puteți lăsa documente sau alte lucruri de care aveți nevoie acolo pentru zilele următoare și că va trebui să le mutați constant, ceea ce va deveni plictisitor și cu pierdere de timp.

Într-adevăr, dacă spațiul permite, ideal este să aveți o zonă rezervată pentru “serviciu”. Cu o ușă pe care să o trageți după voi. În viața reală, nu este întotdeauna posibil să aveți o cameră întreagă pentru lucrul de acasă.

În acest caz, unii se gândesc la amenajarea biroului în subsolul casei. Alții în dormitor, cu dezavantajul că, chiar și atunci când veți merge la culcare, îl veți vedea și automat vă veți gândi la sarcinile pe care le aveți de dus la capăt.

Garajul poate fi o altă opțiune de spațiu de lucru sau un acoperiș de sticlă adiacent bucătăriei, realizând un triunghi funcțional între zonele utile pentru muncă.

3.Conexiunea la internet

Dacă lucrați cu normă întreagă de acasă, este posibil ca să nu fie suficientă conexiunea la internet. Veți avea nevoie de o conexiune fiabilă (ultra) de mare viteză, cu o cantitate bună de date. Acum este momentul să vă examinați planul, să apelați furnizorul și să vă faceți calcule pentru cheltuieli în plus.

4.Dezavantajul partajării spațiului de lucru

Lucrați la un computer staționar și nu locuiți singuri. Aceasta înseamnă adesea că trebuie să împărtășiți zilnic spațiul de lucru, ceea ce implică mai multe lucruri. Dimineața să vedeți că a trecut o tornadă peste prețiosul spațiu de lucru bine organizat (creioane peste tot, hârtii aruncate, obiecte fără nicio legătură cu biroul, amprente digitale pe ecran, firimituri de mâncare peste tot).

5.Decorul biroului de acasă

Poate că nu este atât de important pentru toată lumea, dar un spațiu plăcut și organizat este într-adevăr mult mai motivant. Decorul unui birou este adesea și funcțional. Puteți alege un tapet frumos, care să vă relaxeze, fără a mai fi nevoie să scoateți pensulele.

Decorarea cu cărți este din ce în ce mai la modă. Și nu neaparat pe rafturi, cu o bibliotecă alături. Pur și simplu așezate în grămezi pe podea, cărțile vor aduce dinamism și culoare în zona dvs. de lucru.