Home » Știri » Concediu medical. Ce noi reguli apar pentru angajații români care intră în concediu medical. Modificări majore

Concediu medical. Ce noi reguli apar pentru angajații români care intră în concediu medical. Modificări majore

Alexandru Cazacu / 03.08.2021, 09:54
Concediu medical. Ce noi reguli apar pentru angajații români care intră în concediu medical. Modificări majore

De curând, felul în care se acordă concediile medicale a suferit unele schimbări. Ordinul de vineri al Ministerului Sănătății și al CNAS a modificat în acest sens și normele de aplicare a legislației din domeniu. Află mai departe ce reguli noi apar pentru salariații care intră în concediu medical.

Ce modificări apar pentru angajații români care intră în concediu medical

Printre noile modificări, începând de la 1 august, angajații care se află în concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă sunt monitorizați de medici, printr-un plan de urmărire a evoluției bolii.

Mai exact, potrivit Ordinului Ministerului Sănătății și CNAS nr. 1.398/729/2021, medicii trebuie să îi monitorizeze pe cei care sunt în concediu medical pentru incapacitate temporară de lucru (boli obișnuite). Așadar, atât medicii de familie, cât și cei de specialitate din ambulatoriu trebuie să întocmească un plan de evoluție a bolii. Documentul conține mai multe informații printre care și prescripțiile medicale sau regimurile alimentare.

Ordinul menționat prevede că pentru respectarea planului de urmărire a evoluției bolii, medicii să acorde consultații la cabinet. Cu toate acestea, în cazul în care acest lucru nu este posibil, specialiștii pot acorda consultații la domiciliul persoanei aflate în concediu medical sau de la distanță (prin diferite mijloace electronice).

Ce schimbări apar pentru angajații români care intră în concediu medical
Ce schimbări apar pentru angajații români care intră în concediu medical

Două etape de evaluare

În ceea ce privește planul de urmărire a evoluției bolii, acesta are două etape de evaluare. Mai întâi se face evaluarea inițială, se stabilesc indicațiile medicale, se emit bilete de trimitere pentru diverse investigații sau chiar internare în spital, se stabilește durata concediului medical inițial și se face programarea pentru evaluarea ulterioară, potrivit avocatnet.ro.

Pe de altă parte, în cea de-a doua etapă, se urmărește evoluția bolii care a determinat incapacitatea temporară de muncă a angajatului și se fac diverse ajustări, iar dacă este cazul, se prelungește concediul.

Potrivit ordinului menționat, certificatele medicale pentru incapacitate temporară de muncă se acordă, începând de la 1 august, în cel puțin două etape, prima dintre ele fiind de cel mult patru zile. Excepție de la această nouă regulă fac persoanele aflate în izolare.

Concediul medical nu mai poate depăși 28 de zile

Totodată, ordinul autorităților a redus durata concediilor medicale ce pot fi acordate într-un an de medicul de familie pentru incapacitate temporară de muncă la 28 de zile (înainte era 30 de zile).

”Durata cumulată a concediilor medicale acordate de medicul de familie pentru un asigurat pentru incapacitate temporară de muncă nu poate depăși 28 de zile calendaristice în ultimul an, socotite de la prima zi de îmbolnăvire, indiferent de cauza acesteia”, se arată în ordinul comun al Ministerului Sănătății și CNAS.

Așadar, după ce se atinge limita de 28 de zile calendaristice, concediul medical va putea fi acordat unui asigurat doar de către medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau, în caz de internare, de către medicul din spital.

Cu toate acestea, normele de aplicare a OUG nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate stabileau o durată maximă cumulată a concediilor pentru incapacitate temporară de muncă de 30 de zile calendaristice.