Home » Știri » Știri sociale » Ce poți face cu crema de ras. 10 utilizări mai puțin știute

Ce poți face cu crema de ras. 10 utilizări mai puțin știute

Pană Emanuela / 15.01.2021, 11:41

Bărbații au, asemenea femeilor, produse de igienă pe care le folosesc zilnic. Unul dintre ele este spuma de ras, întrebuințată pentru îndepărtarea părului de pe față și corp. Totuși, spuma de ras este mai mult decât un simplu produs cosmetic. Ea poate fi folosită și în alte scopuri, mai mult sau mai puțin cunoscute. Mai multe detalii, în continuare.

Ce poți face cu crema de ras

Se spune că spuma de ras este indispensabilă bărbaților, însă, dacă ai ști câte alte întrebuințări poate avea, ar putea deveni unul dintre produsele cosmetice care nu îți lipsesc din dulapul din baie. În afară de faptul că poate fi folosit pentru rasul cu lama, acest produs te poate ajuta să cureți anumite obiecte de prin casă. Iată alte 10 funcții suplimentare ale cremei de ras:

1. Elimină petele de pe covor 

După cum spuneam, crema de ras poate fi folosită și de femei, pentru curățarea petelor de pe covor, spre exemplu. Tot ce trebuie să faci este să acoperi pata cu spumă de ras și să ștergi cu un burete umed. Lasă zona cu probleme să se usuce, după care îndepărtează restul de spumă cu ajutorul aspiratorului.

2. Curăță suprafețele din oțel inoxidabil

Pune spumă de ras pe obiect din oțel inoxidabil și curăță cu o lavetă curată. Vor arăta ca noi!

3. Fă ca oglinda din baie să nu mai aburească

Acoperă suprafața oglinzii cu spumă de ras, așteaptă 30 de secunde, după care șterge oglinda. Crema de ras nu numai că va curăța oglinda, ci va lăsa pe suprafața ei o peliculă subțire, impermeabilă la apă, ce va împiedica aburii să se lipească de oglindă.

4. Îndepărtează urmele de ojă de pe degete

În caz că nu știai, spuma de ras te poate ajuta la îndepărtarea urmelor de lac de unghii. Așadar, dacă ai reușit „performanța“ de a te mânji pe degete, freacă-ți mâinile cu spumă de ras. Oja se va curăța de pe piele, în timp ce manichiura va rămâne intactă.

5. Cureți mâinile fără apă

Dacă ești într-o călătorie cu cortul în natură, spre exemplu, și nu ai o sursă de apă prin apropiere, însă te-ai murdărit pe mâini și vrei să te cureți, iată ce poți face: aplică spumă pe ambele mâini și freacă-le bine între ele, așa cum faci cu săpunul. Nu va fi nevoie să te clătești. Șterge-te pur și simplu cu un șervețel sau prosop.

Citește și: Curiozități despre pasta de dinți. 8 detalii mai puțin știute

Întrebuințări mai mult sau mai puțin știute

Dacă nu te-a încântat nici unul dintre trucurile de mai sus, îți prezentăm încă o serie de cinci utilizări mai puțin cunoscute ale cremei de ras, poate vei găsi ceva util pentru tine.

Ce mai poți face cu spuma de ras? 10 întrebuințări despre care probabil nu știai
Ce mai poți face cu spuma de ras? 10 întrebuințări despre care probabil nu știai

6. Curăță robinetul și bijuteriile

Chimicalele din produsele special concepute pentru curățarea obiectelor sanitare pot afecta robinetul și pot ajunge chiar în apa pe care o folosești să te speli. Așadar, dacă vrei să cureți robinetul fără a apela la chimicale, utilizează crema de ras. Totodată, spuma de ras este perfectă și pentru curățara bijuteriilor. Ia puțină spumă și șterge-le cu atenție, după care usucă-le.

7. Curăță geamul cuptorului

E normal ca atunci când gătești să mai sară stropi de ulei pe suprafața aragazului sau pe geamul cuptorului, însă această chestiune sâcăitoare poate fi rezolvată ușor cu puțină spumă de ras și cu ajutorul unui burete.

8. Te scapă de scârțâitul ușilor

Chiar și o ușă care scârțâie poate fi rezolvată cu cremă de ras. Tot ce trebuie să faci este să aplici o cantitate mică de produs în zona balamalelor.

9. Te scapă de durerea provocată de arsurile solare

Acum nu e cazul pentru că-i iarnă și frig, dar, data viitoare când te arzi la plajă, folosește spuma de ras pentru ameliorarea durerilor. Acest produs cosmetic conține componente de înmuiere și cu efect de răcire.

10. Vopsea sigură pentru copii

Dacă vrei să te asiguri că micuțul tău este în afara oricărui pericol atunci când se joacă, ia niște coloranți alimentari și amestecă-i cu spumă de ras. El se va bucura de permisivitate, iar tu vei putea curăța cu ușurință consecințele creativității copilului.