Home » Știri » Știri sociale » Joburi din care se câștigă bine. Locul de muncă din România unde un angajat poate câștiga chiar și peste 11.000 de lei pe lună

Joburi din care se câștigă bine. Locul de muncă din România unde un angajat poate câștiga chiar și peste 11.000 de lei pe lună

Voicu Costin / 27.12.2021, 16:31
Joburi din care se câștigă bine. Locul de muncă din România unde un angajat poate câștiga chiar și peste 11.000 de lei pe lună

Companiile mari ajunse pe piața din România, cu ani în urmă, și-au dorit să își mărească veniturile construind fabrici sau depozite. Automat au avut nevoie și de oameni pentru forța de muncă. Unele companii oferă salarii foarte mari, comparativ cu salariile medii pe economie pe care le oferă statul român. Aflați care sunt job-urile bănoase și cum puteți câștigă și voi un salariu atractiv, în articolul de mai jos.

Nestlé România oferă salariu de 6.435 de lei net

Nestlé este cea mai mare companie alimentară din lume și una dintre cele mai importante companii elvețiene, măsurată după venituri și alte valori, din 2014. S-a clasat pe locul 64 în Fortune Global 500 în 2017 și numărul 33 în ediția din 2016 a listei Forbes Global 2000, a celor mai mari companii publice.

Produsele Nestlé includ alimente pentru copii, alimente medicale, apă îmbuteliată, cereale pentru micul dejun, cafea și ceai, produse de cofetărie, produse lactate, înghețată, alimente congelate, alimente pentru animale de companie și gustări. Douăzeci și nouă de branduri Nestlé au vânzări anuale de peste 1 miliard de franci elvețieni (aproximativ 1.1 de  miliarde de $ ), inclusiv Nespresso, Nescafe, Kit Kat, Smarties, Nesquik, Vittel și Maggi. Nestlé are 447 de fabrici, operează în 189 de țări și are aproximativ 339.000 de angajați. Este unul dintre principalii acționari ai L’Oreal, cea mai mare companie de cosmetice din lume.

Nestlé își face apariția și pe piața din România în anul 1995. Nestlé își începe activitatea în România cu doar șase angajați. În prima etapă, principalul rol era importul de cereale, cafea, hrană pentru bebeluși, supă MAGGI și condimente. Joe devine parte a portofoliului, devenind una dintre cele mai apreciate mărci ale brandului. JOE S.A. a fost înființa în anul 1994 la Timișoara. Cei trei acționari au conștientizat costurile scăzute de producție și au lansat afacerea cu 30 de angajați, iar livrările le făceau cu mașinile lor personale.

În 2016, Nestlé aniversează 150 de ani la nivel global și 20 de ani pe piața din România, prilej prin care duce mai departe credo-ul cu care a pornit la drum, în față consumatorilor, în 1966.

Unul dintre cele mai mari companii pentru piața alimentară vrea să creeze 170 de locuri de muncă noi în următorii 5-10 ani în România. Momentan, compania elveţiană are aproape 500 de salariaţi în România, în contextul în care există doar operaţiuni de import şi distribuţie, nu şi producţie proprie. Fabrica din Timişoara unde se realizau napolitane Joe şi cafea a fost închisă în urmă cu trei ani.

Conducerea companiei afirmă că acum, salariul mediu (brut – n.red.) plătit de Nestlé România este de peste 11.000 de lei pe lună (6.435 de lei net), de două ori mai mare decât alte celorlalte companii din același sector de activitate.

Grupul a avut în 2020, în România, afaceri de 933 de milioane de lei. Produsele companiei se vând offline şi online, în farmacii, HoReCa sau direct clienţilor.

Salariile atractive din România

Atât Nestlé România, cât și alte companii angajează în alte domenii de activitate, iar salariile românilor pot fi destul de atractive pentru piața de salarii din România. Un crupier care lucrează într-un cazinou câștigă, în medie, 3.700 de lei pe lună, salariul unui somelier pornește de la 3.000 de lei, iar un tehnician de aviație primește lunar 3.200 de lei în medie. Aceste studii sunt făcute de platforma de joburi eJobs, unde sunt listate aproximativ 25.000 de joburi.

Raluca Dumitra, șefa departamentului de marketing eJobs România, menționează că astfel de joburi sunt mai diferite pentru piața din România, dar salariile sunt destul de motivante și atrag tot mai mulți oameni în fiecare an, pentru că sunt în continuă expansiune (sectoarele HoReCa și Jocuri de noroc).

„Salariile pentru astfel de poziții pot varia în funcție de experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul carierei. Spre exemplu, în cazul celor care lucrează pe poziția de somelier, contează și prestigiul restaurantului. În funcție de acest aspect, un somelier poate depăși un salariu de 10.000 de lei net pe lună”.

Experiența a fost mereu unul dintre cele mai importante criterii pentru angajatorii români, iar salariile motivante își spun cuvântul. Cu cât experiența într-un domeniu este mai mare, cu atât salariul crește considerabil.