Home » Știri » Țara din lume unde vaccinarea ar putea deveni obligatorie. Măsurile drastice anunțate de președinte

Țara din lume unde vaccinarea ar putea deveni obligatorie. Măsurile drastice anunțate de președinte

Alexandru Cazacu / 10.09.2021, 16:48
Țara din lume unde vaccinarea ar putea deveni obligatorie. Măsurile drastice anunțate de președinte

Președintele Statelor Unite a dat startul unei lupte împotriva cetățenilor americani care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19. Joe Biden a anunțat planul său în acest context, care prevede că mai multe categorii de angajați trebuie să se vaccineze. Află în următoarele rânduri ce măsuri a anunțat președintele SUA.

Vaccinarea ar putea deveni obligatorie în Statele Unite

Potrivit CNN, planul președintelui Joe Biden vizează aproximativ două treimi din forța de muncă a Statelor Unite, adică aproximativ 100 de milioane de americani. Așadar, companiile care au peste o sută de angajați sunt obligate să facă teste anti-Covid în fiecare săptămână. Totodată, vaccinarea va fi obligatorie pentru toți angajații statului federal.

Liderul de la Casa Albă s-a adresat pe un ton răspicat americanilor care nu vor să se vaccineze: ”Am fost răbdători, dar răbdarea noastră a luat sfârșit, iar refuzul dumneavoastră ne-a costat pe toți”.

Totodată, președintele Biden a precizat că America celor vaccinați este din ce în ce mai ”frustrată”, din cauza celor câteva zeci de milioane de oameni care încă nu s-au vaccinat și care alimentează răspândirea virusului.

”În timp ce America se află într-o formă mult mai bună decât în ​​urmă cu șapte luni când am preluat funcția, trebuie să vă spun un al doilea fapt: suntem într-o perioadă dificilă și ar putea dura o vreme”, a spus Joe Biden într-un discurs la Casa Albă, potrivit sursei citate.

Vaccinarea ar putea deveni obligatorie în Statele Unite
Vaccinarea ar putea deveni obligatorie în Statele Unite

Angajații guvernamentali vor fi obligați să se vaccineze împotriva COVID-19

În ceea ce privește angajații guvernului federal, Joe Biden a semnat un ordin executiv care stabilește că vaccinarea acestora împotriva COVID-19 va fi obligatorie, eliminându-se varianta ca aceștia să fie supuși unor teste periodice. De asemenea, în aceeași situație vor fi și companiile care care fac afaceri cu guvernul federal al Statelor Unite. În acest context, toți angajații respectivi trebuie să se vaccineze în termen de 75 de zile sau riscă să își piardă locurile de muncă.

Potrivit președintelui Biden, vaccinarea va fi obligatorie și pentru cele aproximativ 300.000 de cadre didactice din cadrul unor programe federale. Totodată, președintele SUA le-a cerut guvernatorilor să solicite vaccinarea pentru profesori și personalul școlar. Mai mult de atât, președintele american a anunțat că va cere vaccinarea completă și celor 17 milioane de lucrători ai instituțiilor care primesc fonduri de la Medicare și Medicaid.

Cei șase piloni ai planului lui Joe Biden

Mai mult de atât, Joe Biden a cerut locurilor mari de divertisment să solicite dovezi de vaccinare sau teste negative la intrare. De asemenea, el a precizat că administrația pentru siguranța transporturilor va dubla amenzile pentru pasagerii care refuză să poarte măști în avioane. Oficialii americani speră că noua abordare le va oferi cetățenilor SUA o viziune mai clară asupra felului în care pandemia va lua sfârșit.

Planul de combatere a pandemiei a lui Biden și a echipei sale de sănătate publică este bazat pe șase direcții principale și a fost finalizat miercuri. Cei șase piloni ai planului președintelui Statelor Unite sunt următorii:

  • vaccinarea;
  • protejarea suplimentară a vaccinării prin doze de rapel;
  • menținerea școlilor deschise;
  • creșterea numărului de teste și necesitatea măștilor;
  • redresării economică;
  • îmbunătățirea îngrijirii bolnavilor Covid-19.