Home » Știri » Toți elevii din București revin la școală, miercuri, 19 mai 2021. Ce reguli trebuie să respecte

Toți elevii din București revin la școală, miercuri, 19 mai 2021. Ce reguli trebuie să respecte

Alexandru Cazacu / 18.05.2021, 15:18
Toți elevii din București revin la școală, miercuri, 19 mai 2021. Ce reguli trebuie să respecte

După ce rata de infectare în Capitală a scăzut sub pragul de 1 la mia de locuitori, pentru a doua zi consecutiv, prefectul Alin Stoica a vorbit despre revenirea tuturor elevilor din București în băncile școlii.

Toți elevii din București revin la școală, miercuri, 19 mai 2021

După întâlnirea comitetului municipal, Alin Stoica a anunțat că toți elevii din București vor reveni în școli începând de miercuri, 19 mai. Decizia autorităților a venit după cerata de infectare cu COVID-19 din Capitală a fost sub pragul de 1 la mia de locuitori, pentru a doua zi consecutiv.

”Având în vedere că trendul este descendent în continuare, am rămas sub 1 la mie, toți elevii pot participa fizic la ore în școli, începând de mâine. Evident, acolo unde lucrurile sunt diferite, din motive de infrastructură sau alte motive, școlile pot lua decizia de a rămâne în online dacă doresc, iar noi vom primi acele cereri. Dar, de mâine, toți elevii se vor putea întoarce la școală”, a anunțat Alin Stoica, potrivit antena3.ro.

Prefectul Capitalei susține că există câteva mii de elevi care învață online din diferite motive. Așadar, dacă aceștia prezintă certificate și trebuie să rămână acasă, vor face cursurile online. De asemenea, potrivit lui Alin Stoica, școlile pot organiza cursuri fizic, pentru toți elevii, însă pentru școlile cu situații speciale, decizia revine consiliilor de administrație ale instituțiilor de învățământ sau inspectoratelor școlare.

Masca de protecție obligatorie în preajma școlilor

Totodată, alin Stoica a explicat că masca de protecție este obligatorie pe o rază de 50 de metri în preajma școlilor, referindu-se la persoanele care staționează acolo, respectiv părinții care își așteaptă copii, nu la cei care trec prin pe acolo.

De asemenea, în cazul în care se constată că un elev a fost infectat, consiliul de administrație a școlii respective va lua decizia de a trece clasa elevului la cursuri online, cu avizul DSP și al ISMB. Totodată, o școală se va închide dacă se constată că mai mulți copii din mai multe clase sunt infectați sau dacă sunt profesori bolnavi care predau la mai multe clase din școala respectivă.

Potrivit prefectului Alin Stoica, în unitățile școlare se păstrează aceleași măsuri de protecție, precum distanțarea socială, purtatul măștii de protecție, dezinfectarea spațiilor și aerisirea claselor.

Începând de miercuri, 19 mai 2021, toți elevii din București revin la școală. Ce reguli trebuie să respecte
Începând de miercuri, 19 mai 2021, toți elevii din București revin la școală. Ce reguli trebuie să respecte

Sorin Cîmpeanu, despre revenirea tuturor elevilor din București la școală

De asemenea, și ministrul Educației a anunțat luni, că este posibil ca începând de miercuri, toți elevii din Capitală să poată merge la școală, indiferent de clasă, dacă Comitetul Municipal pentru Situații de urgență va lua decide acest lucru.

”Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine (marţi-n.r.), după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent.

Este posibil ca de miercuri să se meargă la școală în București, fără diferențiere în funcție de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgenţă”, a declarat ministrul Cîmpeanu, potrivit Mediafax.