Home » Știri » Știri sociale » De ce cred medicii că valul 3 al pandemiei va fi diferit. Anunț îngrijorător pentru români

De ce cred medicii că valul 3 al pandemiei va fi diferit. Anunț îngrijorător pentru români

Nechifor Ioana / 01.03.2021, 19:13
De ce cred medicii că valul 3 al pandemiei va fi diferit. Anunț îngrijorător pentru români

Valul 3 al pandemiei de Covid va fi total diferit față de situația înregistrată în anul 2020. Acesta este avertismentul pe care îl transmit medicii românilor, dorind pe această cale să aducă noi informări populației. Specialiști din Sănătate au vorbit despre ce presupune valul 3 și despre categoria care fi cel mai mult expusă îmbolnăvirii. Mai multe detalii despre acest subiect în materialul următor!

Cine sunt românii cu cel mai mare risc de îmbolnăvire în valul 3

Spre deosebire de anul 2020, atunci când toată populația era expusă îmbolnăvirii, în valul 3 al pandemiei o anumită categorie va fi cel mai vizată de acest virus. Specialiștii trag un semnal de alarmă și avertizează faptul că tinerii au cele mai mari șanse să se îmbolnăvească, având în vedere că încă nu s-a produs o imunitate pentru această categorie de vârstă.

Anunțul îngrijorător vine în contextul în care până acum au fost vaccinate persoane din grupele vulnerabile. Astfel, având în vedere acest lucru, tinerii vor fi cei mai expuși îmbolnăvirii cu Covid, pentru că nu au fost vaccinați.

Cred că va fi un al treilea val diferit față de cele din 2020, pentru că atunci aveam toată populația expusă riscului. În acest moment, grupele vulnerabile sunt oarecum securizate prin vaccin. Cred că vom avea un număr de cazuri în creștere la populația tânără, care încă nu a fost imunizată.

Avem o nouă variantă virală, varianta britanică, care în mod sigur circulă în România intracomunitar, o variantă virală cu o transmisibilitate mult mai ridicată, a declarat Radu Țincu,  medic ATI la Spitalul Floreasca din București, conform digi24.ro.

Medicul este de părere că va fi o accelerare a transmiterii în rândul persoanelor tinere, însă acest lucru nu va avea un impact mare asupra sistemului de terapie internsivă așa cum s-a întâmplat în toamna anului 2020.

Medicul este de părere că o nouă variantă virală, varianta britanică, circulă deja intracomunitar în România.

Valul 3 al pandemiei de Covid
Valul 3 al pandemiei de Covid

Specialiștii atrag atenția asupra respectării măsurilor de protecție

Specialiștii insistă asupra respectării măsurilor de protecție în contextul pandemiei de Covid. Masca de protecție rămâne una dintre măsurile de bază.

Foarte probabil că dacă nu se respectă regulile, restricțiile vor crește ca în toată Europa care e aproape închisă din cauza presiunii mari pe sistemul de sănătate care e în majoritatea țărilor europene. Cred că nu e suficient să discutăm în spital, ci trebuie discutat în comunitate cu factorii de decizie., spune Virgil Musta, șeful Secției de boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

Medicul atrage atenția asupra pericolului pe care valul 3 al pandemiei l-ar putea avea, în cazul în care oamenii nu învață de pe experiența pe care ne-a lăsat-o anul 2020, când a izbucnit epidemia de coronvirus și s-a răspândit peste tot în lume.

Respectarea regulilor de protecție este necesară tocmai pentru a nu se impune alte restricții, așa cum se întâmplă când rata de infectare crește și o localitate intră în scenariul roșu.

Avertismentul specialistului are rolul de a aduce noi informări românilor, pentru a preveni și a acționa corespunzător în situația dată.

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, este de părere că valul 3 al pandemiei de Covid s-a instalat deja în România.

La cum au evoluat lucrurile în Marius Nasta, e o părere personală, eu cred că am intrat în valul 3 și evoluția nu poate fi decât îngrijorătoare, Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler spune că secția ATI de la Spitalul Marius Nasta din Capitală este plină, iar în ultimele zile s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de pacienți.