Home » Când, unde, cum » Cât costă și despre ce este vorba în cea mai scumpă carte vândută de magazinele Cărturești

Cât costă și despre ce este vorba în cea mai scumpă carte vândută de magazinele Cărturești

Violeta Badea / 15.06.2021, 12:57
Cât costă și despre ce este vorba în cea mai scumpă carte vândută de magazinele Cărturești

Ultimele statistici arată că românii sunt codași la nivel european când vine vorba de achiziție de carte. Cu toate astea, pasionații de lectură nu se uită la bani atunci când vor să cumpere o carte care merită citită. Unii au o dorință imensă de a deține cele mai bune cărți, în timp ce alții au devenit colecționari. Preţul pe care sunt dispuşi să-l plătească pentru o „bucăţică de istorie” este uimitor. În acest material vei afla cât costă și despre ce este vorba în cea mai scumpă carte vândută de magazinele Cărturești.

Cât costă și despre ce este vorba în cea mai scumpă carte vândută

Pe vremuri, oamenii obișnuiau să împrumute cărţi de la biblioteca publică. Le citeau, iar apoi le returnau și se mulțumeau cu ideea că am putut folosi cartea exact atât cât au avut nevoie. Acum nu se mai merge pe același principiu. Puțini sunt cei care mai merg într-o bibliotecă pentru a împrumuta cărți. Aceste locuri de lectură sunt frecventate mai mult de studenții care se pregătesc pentru anumite examene.

Tot mai multe persoane au dezvoltat o pasiune și o dorinţă de a deţine cărţi. Unii și-au făcut biblioteci impresionante acasă și au investit foarte mulți bani pentru această obsesie. În ziua de astăzi, cărțile sunt foarte valoaroase atât la propriu, cât și la figurat. Preţul unei astfel de capodopere este uimitor. Iată câteva cărți care s-au vândut la preţuri exorbitante.

  • Cartea Roșie de C.G. Yung – 799 lei

Cartea Rosie
Cartea Rosie

Cartea a fost publicată în România de editura TREI și se găsește în librării de la data de 1 septembrie 2011. Cartea Roșie este spectaculoasă și te răscolește mult după ce ai terminat-o de citit. Aceasta a fost scrisă pe parcursul a 16 ani, cu întreruperi şi frământări, între anii 1914-1930-1959. „Cartea Roşie” reprezintă, de fapt, un jurnal al călătoriei pe care Carl Gustav Jung (1875-1961) o face spre sine însuşi.

În această operă, Jung  îşi expune cele mai mari frici, cele mai negre viziuni, propriile vise şi interpretarea lor, dar şi dialogul cu personaje mitice din propriile fantasme, însoţite adesea de schiţe şi desene. Autorul a evitat evitat multă vreme publicarea cărţii  în timpul vieţii, iar mai apoi moştenitorii au ţinut-o în seif până în anul 2007.

 „Eu eram suma emoţiilor mele şi un Altul în mine era piatra atemporală, nepieritoare“, sunt vorbele lui C.G. Yung.

  • Vatican: All The Paintings – 246 lei

Vatican All The Paintings
Vatican: All The Paintings

Vaticanul este unul dintre cele mai vizitate locuri din lume și găzduiește numeroase muzee și palate, precum și una dintre cele mai mari colecții de artă cunoscute de om. Cartea cuprinde 22 de secțiuni și oferă posibilitatea de a admira muzeele și zonele Vaticanului, inclusiv Pinacoteca, Capela Sixtină, Camerele Rafael, Apartamentele Borgia, Palatele Vaticanului și Bazilica Sf. Petru.

De asemenea, opera cuprinde o colecție impresionantă de 661 de picturi, dar și o serie de tablouri. Dacă nu ai vizitat deja Vaticanul, cartea aceasta are menirea să te ducă cu gândul în acel loc sacru. Proiectarea operei permite cititorului să examineze cu atenție și să se bucure de cele 180 de tablouri prezentate pe întreaga jumătate a paginii, precum și de restul colecției de imagini, care apar în carte.

  • În spatele camerei de Laura Magni – 142 de lei

In spatele camerei
In spatele camerei

Cartea aceasta prezintă marii maeștri ai fotojurnalismului secolelor XX și XXI. Aceștia au adunat cele mai emblematice imagini. Cartea prezintă povestea unor femei și bărbați care au fost surprinși în cel mai captivant mod cu putință. De la fotografia de război a lui Robert Capa, Larry Burrows și George Rodger la eseurile fotografice ale unei pioniere precum Margaret Bourke-White.

De la alb-negrul bogat al brazilianului Sebastiao Salgado la culorile vii ale lui Steve McCurry, de la privirile intense ale subiecților lui Dorothea Lange din cei mai aspri ani ai Americii la profunda umanitate a activității lui Werner Bischof. Practic acești maeștri au înregistrat toată istoria.