Home » Cum să faci orice » 12 sfaturi și idei utile pentru a vă ajuta să alegeți cele mai bune produse din magazin

12 sfaturi și idei utile pentru a vă ajuta să alegeți cele mai bune produse din magazin

Manolică Anca / 19.05.2022, 09:58
12 sfaturi și idei utile pentru a vă ajuta să alegeți cele mai bune produse din magazin

Poate că supermarketurile ne-au făcut viața mai ușoară, având totul la dispoziție într-un singur loc. Dar aceste lanțuri mari de magazine au și metode viclene pentru a se asigura că achiziționezi cât mai mult. Unele produse ambalate pot arăta atractiv, însă în realitate pot fi crude, lipsite de gust, uneori chiar și stricate. Iată câteva sfaturi utile care să te ajute să alegi cele mai bune produse de la raft.

Cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite din magazin

La supermarketuri ne lăsăm o bună parte din salariu. Fie că îți iei doar câteva lucruri sau îți faci provizii pentru o săptămână, există o mulțime de modalități simple de a economisi timp, dar mai ales bani, și, în același timp, să guști din tot ceea ce oferă mai bun antura. Iată cum faci cele mai bune alegeri de pe rafturile magazinelor.

1. Alege momentul potrivit pentru a merge la cumpărături

Dacă vrei să cumperi alimente proaspete, ar trebui să mergi la piață sau la magazin dimineața, atunci când abia s-au deschis. Acesta este momentul în care se aduc noile produse, prin urmare, le poți cumpăra pe cele mai bune și mai proaspete.

2. Nu ignora roșiile zbârcite 

Când vezi o roșie plină de riduri, s-ar putea să crezi că asta se datorează faptului că s-a stricat și că ar trebui să o arunci la gunoi. De fapt, ridurile sunt doar un semn că roșia pierde apă și este perfect sigură pentru a fi consumată, chiar dacă nu este la fel de frumoasă ca una proaspătă.

3. Cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite din magazin. Rupe codița avocado-ului pentru a vedea dacă este bun

Există o modalitate simplă de a ști dacă un avocado este bun fără să-l deschizi: trebuie doar să îi rupi codița. Dacă culoarea de sub ea este deschisă, atunci este bun de mâncat, dar dacă este neagră sau maro, atunci este prea copt.

4. Petele galbene și decolorate sunt un semn rău

Dacă vezi că leguma sau fructul acela care de obicei are o culoare frumoasă și strălucitoare, are pete decolorate gălbui, atunci ar trebui să le eviți Acesta este de obicei un indiciu că produsul este prea copt și, prin urmare, va avea un gust ciudat.

Cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite din magazin
Cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite din magazin

5. Vezi dacă o ceapă este bună după mirosul ei

Oricât de surprinzător ar părea, poți spune dacă o ceapă s-a stricat prin mirosul ei: dacă este prea puternic, pe înțepător, atunci probabil că nu este bună de mâncat.

6. Cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite din magazin. Adaugă în coș produsele de o mărime normală

Atunci când faci cumpărături, nu ar trebui să alegi produsele care sunt mai mici decât omologii lor, deoarece acesta este de obicei un semn că au fost recoltate prea devreme și nu se vor coace cum trebuie.

Pe de altă parte, nici alegerea celui mai mare măr de pe raft nu ar putea fi o idee bună. Dimensiunea mare poate fi un semn că produsul a fost lăsat pe plantă prea mult timp și, prin urmare, va avea un gust mai tare.

7. Poți să îți dai seama dacă un pepene este bun fără să-l încerci

Dacă vrei să știi dacă pepenele roșu este bun sau nu, trebuie doar să fii atent la aceste semne: un pepene copt va veni cu o tulpină uscată și maro, iar o coajă gălbuie înseamnă că fructul a avut parte de timpul și de lumina soarelui potrivite pentru a deveni dulce.

8. Cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite din magazin. Ia bananele în funcție de momentul în care le vei mânca

Atunci când îți alegi bananele, este important să ai în vedere momentul în care le vei mânca, deoarece aspectul lor poate spune cât timp le va lua să se coacă. Dacă le vei mânca imediat, cumpără banane fără verde la capete și cu câteva pete maro deschis. În schimb, dacă plănuiești să le consumi peste câteva zile, ia-le pe cele cu părți verzi la capete.

9. Nu poți spune dacă un mango este copt după culoarea sa

Acest lucru nu indică dacă fructul este copt sau nu. Stoarce-l ușor, în schimb, și dacă este potrivit pentru a fi mâncat, mango va ceda puțin și, de asemenea, va avea o aromă de fructe la capătul tulpinii.

10. Cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite din magazin. Mărimea căpșunilor

Fructele mai mici sunt de obicei mai dulci, dar acest lucru nu se aplică la căpșuni, de obicei cele mai mari fiind mai bune. Căpșunile se opresc din coacere odată ce sunt recoltate, așa că atunci când le cumperi, alege-le pe cele cu o culoare roșie aprinsă și frunze verzi proaspete. Dacă au fost culese cu mult timp în urmă, căpșunile vor arăta uscate și ofilite.

11. Greutatea lămâii este importantă

O lămâie bună este fermă, fără imperfecțiuni, cu pielea netedă și cu o senzație de greutate mai mare. În schimb, dacă este zbârcită și palidă, nu îți va da mult suc, deoarece va fi și mai bătrână.

12. Cristalele din miere sunt de fapt un semn bun

Dacă vezi o miere cristalizată, nu înseamnă că nu mai este bună de consumat, ci este de fapt un semn bun, deoarece cristalele înseamnă prospețime. Aceasta este o reacție naturală care are loc atunci când temperaturile scad. Iar dacă cristalele arată opac este și mai bine, deoarece înseamnă că este mai naturală, în loc să fie pasteurizată.

Sursa: Brightside