Home » Cum să faci orice » Chec marmorat cu cireșe. De ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară

Chec marmorat cu cireșe. De ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară

Violeta Badea / 03.06.2021, 15:35
Chec marmorat cu cireșe. De ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară

Iubești aroma de cireșe? Ei bine, atunci trebuie neapărat să încerci rețeta de chec marmorat cu cireșe, mai ales că suntem în sezonul acestor fructe delicioase. Acest desert este ideal pentru cei care adoră prăjiturile pufoase, iar aroma ușor răcoritoare te va încânta încă de la prima gustare. În acest material îți vom prezenta, pas cu pas, modul de preparare.

Chec marmorat cu cireșe

Rețeta de chec marmotat cu cireșe este ideală pentru zilele călduroase de vară, atunci când avem la dispoziție aceste fructe extrem de delicioase. Bineînțeles, prăjitura se poate prepara și în restul anului, dacă păstrați câteva cireșe la congelator sau puteți folosi și cireșe din cireșată. Acestea sunt preferatele copiilor și nu veți da greș dacă veți dori să le faci o surpriză dulce.

De asemenea, desertul este ideal pentru aniversări sau pentru evenimente mai selecte. Checul marmotat cu cireșe nu necesită multe ingrediente, se poate prepara destul de rapid și e foarte gustos. Blatul pufos și aromat vă va cuceri pe loc și veți deveni un fan al acestei prăjituri fabuloase.

În plus, aspectul este senzațional. Fiecare felie conține cireșe din abundență, iar acestea se pot observa pe toată suprafața ei. Astfel, aveți toată motivele să vă apucați de treabă și să vă convingeți singuri că este excepțională. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie și care este modul de preparare.

Chec marmotat cu cirese
Chec marmotat cu cirese

Ingrediente

  • 150 de grame de cireșe
  • 50 de grame de cacao
  • 200 de grame de zahăr
  • o jumătate de pliculeț de praf de copt
  • 175 de grame de unt
  • 180 de grame de făină
  • trei ouă
  • un praf de sare

Mod de preparare

Pentru început untul se taie în formă de cubulețe și se topește la cuptorul cu microunde. După ce este gata, acesta se pune într-un vas pentru mixer. Deasupra se adaugă zahărul și se amestecă pentru o perioadă de aproximativ două minute sau până se topește. Apoi, se iau cele trei ouă și se separă albușurile de gălbenușuri, iar făina cernută se amestecă cu praful de copt.

Deasupra untului topit se adaugă gălbenușurile, apoi se adaugă conținutul de făină și praf de copt. Albușurile se bat separat cu un praf de sare. La final trebuie să obținem o spumă albă și densă. Aceasta se adaugă peste compoziția cu făină și se mixează bine până se omogenizează totul. Trei sferturi din acest aluat se pune într-un alt vas și se amestecă bine cu cacao.

Într-o formă pentru chec tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și faină se așează aluatul cu cacao, cireșele spălate și curățate de sâmburi, apoi se toarnă și compoziția albă. Prăjitura se bagă la cuptor la o temperatură de 170 de grade Celsius pentru un timp de aproximativ 50 de minute.

Este recomandat ca după circa 35 de minute să se facă proba cu scobitoarea, astfel încât să nu riscați să se ardă. Dacă scobitoarea rămâne umedă se mai lasă checul la cuptor timp de 15 minute. După ce este gata, checul se scoate din formă și i se îndepartează hârtia de copt. Prăjitura poate fi feliată doar după răcirea completă. Arată absolut senzațional! Spor la treabă și poftă bună!